6 причини да предлагате храна и напитки в офиса

вендинг

Снимката е илюстративна

Днес всеки работодател разбира, че от правилно организираната офис среда зависи продуктивността и мотивацията на неговите служители. Към ключовите социални фактори за постигането на тези цели спада и осигуряването на храна и напитки.

Ако компанията е малка и няма възможност да поддържа собствена кухня, идеално решение е инсталирането на подходяща вендинг машина. А за да бъдат служителите винаги хидратирани, с добра машина за филтрация ще имат неограничен достъп до пречистена, здравословна вода.

Предлагането на нещо толкова семпло, но едновременно с това – жизненоважно, е лесен начин да покажете, че ви е грижа за здравето и благосъстоянието на вашите служители. 

Ако все още не сте напълно убедени в необходимостта да се погрижите за наличието на храна и напитки в офиса, запознайте се със следните 6 причини да го направите.

Постигане на по-голяма производителност

С наближаването на регламентираната малка почивка или по-продължителния обеден отдих, служителите успяват да се концентрират върху задачите си все по-трудно, защото огладняват или си мислят откъде този път да си набавят чаша ободряващо кафе. 

Когато знаят, че на място в офиса могат да си вземат подкрепяща закуска или желаната напитка, няма да бъдат толкова разсеяни. Много бързо и лесно ще възстановят силите си, което е важно за поддържане на по-високи нива на работоспособност и по-качествени резултати през целия ден.

По-здрави служители

Ангажираността ви да създадете модерна организация в офиса може да бъде още по-ясно заявена, ако предвидите здравословни опции. Може да изискате от доставчика си зареждане на вендинг машината с пълнозърнести, веган или безглутенови закуски, напитки без захар, от които с радост биха се възползвали привържениците на здравословното хранене и хората на диета. Всеки един член от екипа ще бъде признателен за този жест. Освен това по-здравите служители работят по-добре, а и няма да отсъстват често от работа.

Спестено време

Когато в офиса е осигурено разнообразие от качествена храна и хубави напитки, служителите ви няма да излизат извън сградата, за да си ги набавят от различни места. Това елиминира риска от закъснения, а спестеното време ще използват да си починат по-пълноценно, за да могат след това да изпълнят бързо и качествено поставените задачи.

Удовлетвореност на посетители и клиенти

Лесният достъп до закуски и напитки в офиса не носи полза само за работещите в него. Вашите клиенти и посетители също биха се възползвали от удобните вендинг услуги. Чаша кафе, лека закуска или друг продукт, от които се нуждаят в момента, ще подобри впечатленията от вашия бизнес.

Сплотяване на екипа

Мястото, където служителите могат да получат нещо за хапване и пиене, се превръща в притегателен център за отмора и създаване на силни социални връзки извън даден екип или отдел. Общуването по време на почивките е начин да се споделят и нови идеи, които, родени в неформална среда, често се оказват много ценни.

Изграждане на фирмена култура

Инициативата за осигуряване на храна и напитки в офиса е един от начините да създадете един великолепен имидж и добра фирмена култура. Получавайки здравословна работна среда, служителите ви ще бъдат мотивирани да дават най-доброто за компанията. Тяхната лоялност и усещането, че са обгрижвани и оценени, намаля текучеството, едновременно с това привличайки повече висококвалифицирани кадри.

Добрата ви репутация вследствие на подобни жестове към служителите ви ще се отрази положително и на отношението на клиентите и партньорите ви.

За да бъдат възприемани наистина като предимство на работното място, хранителните опции трябва да са достатъчно разнообразни и периодично обновявани съобразно предпочитанията на служителите.

Ако организацията ви отдавна търси начин да подобри работната среда, предлагането на храна и напитки в офиса е идеалното решение. Тези на пръв поглед обикновени удоволствия изграждат сплотен, щастлив и отдаден колектив, а в дългосрочен план ще направят бизнеса ви по-успешен.

*Реклама

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 184 Гласове)
 • Ваня Григорова (37%, 159 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 55 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 37 Гласове)
Общо гласували: 435 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Vivacom спечели злато в престижния конкурс „Effie България“ с кам......

Vivacom спечели първо място в престижния конкурс „Effie България“ в категория „Услуги“ за реклам...

Прочети още keyboard_arrow_right