Air France-KLM публикува своя “Доклад за устойчивост” за 2021 г.*

Air France

Снимка: Air France

Този изцяло дигитален доклад показва действията, които Air France-KLM е предприела за ускоряване на прехода към по-екологична околна среда, за стимулиране на биоразнообразието и съпричастността на всички сектори на компанията към тези действия. В същото време Air France-KLM представя "Destination Sustainability", програма, която обединява амбициите на групата по отношение на околната среда и климатичните промени, от една страна, и влиянието на хората върху тях от друга, като поставя акцент на ценностите като уважение, равенство и толерантност.

В свят, който все още е белязан от последиците от пандемията и международното напрежение, Air France-KLM възнамерява да засили своята ангажираност към по-устойчив въздушен транспорт. Всички действия се предприемат, следвайки научен подход, основан на строги критерии, който е потвърден от SBTi, независима референтна организация. В допълнение към постигането на нулеви нетни емисии на CO2 до 2050 г., Air France-KLM цели да намали емисиите за пътник/километър с 30% в сравнение с 2019 г. Групата също така се ангажира да използва 10% устойчиво авиационно гориво до 2030 г., далеч над регулаторната норма за полети, потеглящи от Европа, предвиден в Refuel EU.

За да илюстрира ангажимента към по-устойчив въздушен транспорт, Air France-KLM Group се включи и в “Connecting Europe Days“, които се провеждат от 28 до 30 юни в Лион от Европейската комисия. Събитието е посветено на транспортните политики и цели да насърчи усилията към по-екологична и устойчива мобилност. Пет полета, изпълнявани от Air France, KLM и Transavia, ще летят, използвайки най-малко 30% устойчиво авиационно гориво.

Социалната отговорност е втората крачка в стратегията на "Destination Sustainability". С повече от 71 000 служители, Air France-KLM Group е водещ работодател, който се бори срещу всички форми на дискриминация и неравенство на работното място. Например, една трета от позициите в Изпълнителния комитет на групата трябва да се заемат от жени, а жените трябва да представляват 40% от ръководните позиции до 2030 г.

„През 2021 г., Air France-KLM Group разчита безусловно на своите 71 000 служители и тяхната неизменна отдаденост. Докладът, който публикуваме днес, е резултат от техните действия и усилия да поставят нашата група в челните редици на сектор, който се преоткрива. “ Програмата "Destination Sustainability" олицетворява нашата готовност да се позиционираме като лидери в устойчивата авиация", каза Бенджамин Смит, главен изпълнителен директор на Air France-KLM Group.

*докладът е достъпен тук.

*Реклама

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 169 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 1071 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 27 Гласове)
Общо гласували: 1267 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Клубният футбол на най-високо ниво се завръща с топ коефициенти о......

След дълга пауза от около два месеца, клубният футбол на най-високо ниво се завръща! След като българската efbet&nb...

Прочети още keyboard_arrow_right