Комуникационната стратегия на А1 за лансиране на 5G ULTRA спечели злато на BAAwards’21-22

photo_library
 • А1

  Снимка: А1

 • А1

  Снимка: А1

Първата истинска 5G мрежа в България беше отличена в категория „Нова услуга“

Кампанията за лансиране на 5G ULTRA от А1 спечели първо място в категорията „Нова услуга“ на Седмите годишни награди на Българската асоциация на рекламодателите (БАР). Конкурсът отличи изключителни постижения в маркетинговите комуникации в България, реализирани в периода между 1 януари 2020-а година и 31 декември 2021 година от вътрешни екипи и рекламни агенции.

5G ULTRA кампанията на А1 бе отличена със златната първа награда в категорията, оценяваща проектите за пускане на пазара на нова услуга под нов бранд. Тя имаше за цел да наложи и популяризира 5G мрежата на А1, която беше първата в страната и предлага пълните възможности на петото поколение мобилни мрежи. Маркетинговата комуникационна кампания беше структурирана в четири основни фази, следващи ключовите моменти в развитието на новата мрежа и предлаганите от А1 5G скорости, планове и съвместими устройства.

Елисавета Захариева, старши бранд мениджър в А1 България, коментира при получаване на отличието: „Живеем в свят, в който всичко се движи на все по-бързи обороти. Скоростта e изключително предимство за технологиите, за развитието на които нашата компания има водеща роля, но те не биха имали смисъл без хората, които ги създават и използват. Вярваме, че с 5G ULTRA нашите индивидуални и бизнес клиенти ще продължават да получават все повече ползи винаги, когато им е важно да са най-бързи, свързани и ефективни в личен и професионален план. За всичко останало им пожелаваме да не бързат и да отделят повече време за важните неща в живота. Ние от А1 сме до тях, за да помагаме с най-добрите технологии. Тази награда е изключително признание за всички екипи в А1 и партньорите ни, с които лансирахме 5G ULTRA - първата истинска 5G мрежа в България.“

Съпътстваща образователна PR кампания разясняваше ползите от 5G технологиите за потребителите и предимствата на 5G ULTRA на А1. Сред тях беше и фактът, че мрежата на А1 работи с истински 5G честоти в спектъра от 3,6GHz и 5G базови станции, за разлика от други решения като динамичното споделяне на спектъра (DSS). Разгръщането на цялостна комуникационна стратегия за 5G мрежата допринесе за ясното позициониране на А1 като технологичен лидер, с най-голямата истинска 5G мрежа – 5G ULTRA. През периода на кампанията А1 заслужено получи и наградата за най-бързата 5G мрежа в България за Q1-Q2 2021г. от Ookla.

Ния Янева, специализант в отдел „Управление на бранда“ на А1 също беше отличена от журито, като участник в студентските екипи, спечелили злато в категория „Нова услуга“ и сребро в „Нов продукт“.

BAAwards се провежда от 2014 година и отличава най-добрите постижения в маркетинговите комуникации, които се превръщат в пример и стимул за професионалистите в сектора и работят за по-добра, предвидима и етична пазарна среда. Кампаниите се оценяват от жури, съставено от едни от най-добрите професионалисти в сферата на рекламата и маркетинговите комуникации у нас.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom...

През април Vivacom предлага 6 страхотни 5G смартфона на атрактивни цени, започващи от 1,98 лева на месец на лизинг за 24...

Прочети още keyboard_arrow_right