Обновена концертна зала и осем стипендии за иновативни студентски проекти от инициативата „Моите будители“

photo_library
 • Фантастико

  Снимка: Фантастико

 • Фантастико

  Снимка: Фантастико

 • Фантастико

  Снимка: Фантастико

Концертната зала на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ е напълно обновена, а в Нов български университет студенти получиха стипендии за 8 иновативни проекта.

С финансовата подкрепа по проекта „Моите будители“ на ФАНТАСТИКО ГРУП само за месец Националното музикално училище „Любомир Пипков“ осъществи ремонт на концертната си зала. За първи път, от откриването ѝ през 2004 г., са претапицирани всички над 280 стола, изцяло е обновено осветлението, подът, стените. Цялостният ремонт на залата e първият от 10 години насам. В тази зала е първата голяма сцена за много млади музикални таланти. В момента 856 възпитаници на училището репетират в нея, изнасят редовно концерти и участват в майсторски класове.

„Излючително благодарни сме за дарението, направено от ФАНТАСТИКО ГРУП. Отдавна имахме нужда от цялостно обновяване на залата ни, защото тя е лицето на училището, в нея още най-малките ни таланти за първи път се изявяват пред публика, тук ние изнасяме не само концерти на училището, но предоставяме сцена и на гостуващи артисти, наши партньори и организации, които работят в областта на културата, изкуствата, образованието и социалните дейности. Ето например, веднага след като направихме ремонт, в нея ни гостува виртуозният цигулар Сергей Малов, професор в Университета по изкуствата в Цюрих, който проведе майстроски клас по цигулка, виола и редкия бароков инструмент - виолончело да спала. Така че, това дарение всъщност е инвестиция в развитието на нашите възпитаници, защото облагороди средата, в която работят. Благодарим Ви!“, споделя д-р Столина Добрева, директор на училището.

Равенство и съпричастност за хората с увреждания, градивна среда и житейски компас за децата, лишени от родителска грижа, кариерни помощници и дигитални платформи, насочени към ориентирането на ученици и студенти – това са само част от идеите, развълнували студентите на Нов български университет и провокирали ги да се включат в благотворителната инициатива „Моите будители“, която се осъществява с подкрепата на университета.

Близо 30 проекта кандидатстваха за еднократни стипендии, чиято цел беше да насърчат студентите, проявили предприемачески дух и иновативен подход. До финал бяха допуснати 13 от тях, а авторите на концепциите бяха поканени да представят идеите си на живо пред седемчленно жури, в което участваха представители на ФАНТАСТИКО и НБУ. След изслушването комисията избра 8 проекта, които да получат финасиране – две стипендии в размер 5 000лв. и 6 стипендии в размер 2 500лв.

„Аз лично съм впечатлен от всички проекти. Не само от тези, които стигнаха до финала, но и от останалите. Убеден съм, че предприемачеството и иновативността не са еднократен акт, а са начин на мислене. Така че, искам да ви насърча от името на Нов български университет и на ФАНТАСТИКО ГРУП да не спирате този ентусиазъм и да вървите смело напред, да надграждате вашите идеи.“, пожела на студентите доц. д-р Кристиян Постаджиян - зам.- ректор по учебната дейност в НБУ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom...

През април Vivacom предлага 6 страхотни 5G смартфона на атрактивни цени, започващи от 1,98 лева на месец на лизинг за 24...

Прочети още keyboard_arrow_right