Решено: Цената на природния газ за юни пада с над 15%

-

Снимка: unsplash

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за м. юни в размер на 65,82 лв./мегаватчас, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, съобщиха от регулатора. На тази цена „Булгаргаз“ ще продава газа на крайните снабдители и на топлофикациите.

Цената на природния газ за м. май беше 77,55 лева за мегаватчас, което означава, че утвърдената цена от 65,82 лв./MWh е с 15,20% по-ниска.

Регулаторът е утвърдил цената след извършен анализ на внесените днес от "Булгаргаз" актуални данни, формиращи цената на природния газ за юни, като са отчетени и котировките на международните газови пазари и валутния курс до 31 май включително.

"Намалението на цената на природния газ за юни отговаря изцяло на интересите на българския бизнес и битовите потребители. Постигнатата висока степен на запълняемост на газовото хранилище в Чирен от 85 процента, с тенденция да достигне до 95 ба, дава увереност, че България ще посрещне отоплителния сезон без изненади“, заяви председателят на КЕВР Иван Иванов по време на откритото заседание.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Свежо и атрактивно - партньорството, което дава впечатляващи резу......

Въпреки че вече десетилетие efbet е сред най-влиятелните компании в сферата на онлайн спортни залози и казино игри,...

Прочети още keyboard_arrow_right