В локомотивното депо в Подуяне осветиха новите локомотиви Смартрон

В локомотивното депо в Подуяне осветиха новите локомотиви Смартрон

Снимка: БДЖ

В локомотивното депо в Подуяне днес беше отслужен молебен за освещаване на новите локомотиви Смартрон за безаварийното им пътуване.  От БДЖ вече подготвят за включването им в Графика за движение на влаковете. Локомотивите ще носят имената на българските владетели цар Иван Асен II и цар Калоян.

Всеки един от тях разполага със специфичен QR код, при сканирането на който чрез мобилно устройство се появява информация за историята на владетеля, на когото е наименуван локомотива. Друга интересна подробност е, че на челото на всеки Смартрон е изобразена по една буква от глаголицата, което е своеобразен начин за популяризиране и съхранение на българските ценности и богата история, съобщиха от БДЖ.

С новите локомотиви дружеството вече разполага с  общо 13 нови по договора със ДЗЗД „Сименс Трон” за доставка на общо 15. Останалите 2 локомотива ще бъдат в София до края на годината, чрез което БДЖ значително ще подобри наличния си парк от подвижен състав, необходим за нормалното изпълнение на Графика за движение на влаковете.

Всеки от двата локомотива има специфичен QR код, при сканирането на който чрез мобилно устройство се появява информация за историята на владетеля, на когото е наименуван локомотива.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

А1 приема предварителни поръчки за новия HUAWEI nova 9...

А1 приема предварителни поръчки за новия модел на Huawei – nova 9. Смартфонът може да бъде заявен онлайн от сайта ...

Прочети още keyboard_arrow_right