Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Да се ограничили използването на фойерверки в София?
  • - Твърдо ДА (42%, 477 Гласове)
  • - Твърдо НЕ (20%, 231 Гласове)
  • - Да, защото е проблем за децата с аутизъм, домашните любимци и замърсява въздуха (21%, 240 Гласове)
  • - Не, защото е красиво и тържествено (16%, 181 Гласове)
  • - Не мога да преценя (1%, 14 Гласове)
Общо гласували: 1143 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 514
-

Джамбазки към Панов: Българите са държавотворен народ за РС Македония и историята ни до 19...

Платена публикация   Без „но“ и „ако“ няма как да защитим паметта си от вредния македонизъм С тези думи се обръща зам.-председателят на ВМРО и български представител в ЕП Ангел Джамбазки към кандидата за президент Лозан Панов. Позицията му, публикувана вчера в неговия профил във „Фейсбук“, идва в отговор на заявката, направена от Панов да посети Скопие. Лозан Панов ще е първият кандидат-президент, посетил Северна Македония. Това е чудесно и заслужава уважение, казва още Джамбазки, но: Панов обаче е цитиран да казва: „Нашият общ път е Европа и по този въпрос не бива да се поставя нито „ако“, нито „но“!“. Именно тези думи провокират и реакцията на евродепутата. Той категорично се противопоставя на подобни коментари, които противоречат на мнението на българския народ и са заявка за предаване на българския национален интерес. Не може без „но“. Защото Европа не предполага цели етноси и исторически периоди да се изтриват, както изчезват хора от фотографиите от времената на сталинизма. Въобще, Европа не предполага сталинизъм. А, уви, именно сталинизмът издигна в култ македонизма, припомня още Джамбазки. Ето и пълния текст на позицията на Ангел Джамбазки: Лозан Панов ще е първият кандидат-президент, посетил Северна Македония. Това е чудесно и заслужава уважение. Панов обаче е цитиран да казва: „Нашият общ път е Европа и по този въпрос не бива да се поставя нито „ако“, нито „но“!“. Че нашият общ път е Европа, няма съмнение. Но не може без „но“. Защото Европа не предполага цели етноси и исторически периоди да се изтриват, както изчезват хора от фотографиите от времената на сталинизма. Въобще, Европа не предполага сталинизъм. А, уви, именно сталинизмът издигна в култ македонизма. Европа, също така, за сведение на господин Панов, означава и уважение към науката. А модното напоследък словосъчетание научен консенсус ясно се отнася за историята на Македония до средата на миналия век поне. Между думите „македонски“ и „български“ няма никаква разлика до преди броени десетилетия. А според нас, такава разлика и днес няма. Европа означава върховенство на правото. А договорите са висша форма на правен документ. Хубаво е те да се спазват. Това пък точно Панов би следвало да знае. Европа означава и човешки права. Българите са държавотворен народ за младата република. Върху този народ после е поникнало и политическото определение „македонци“, което част от днешните поколения в югозападната ни съседка ползват и за етнически етикет. Затова и няма как българите да се третират просто като едно от малцинствата в конституцията на Скопие – те са една от основните на днешна Северна Македония. Честно казано, те са САМАТА основа. Въобще, господин Панов, щабът Ви е написал, че в нашите отношения със Скопие не бива да има „акó“. Но политическата върхушка в Скопие поставя в нашите отношения не „акó“, ами направо „áко“. И внимавайте да не го настъпите и разнесете, господин Панов!   Купуването и продаването на гласове е престъпление!  

comment 0
visibility 585
-

Александър Ненков, ГЕРБ-СДС: От политиката на празния стол губи демокрацията

Платена публикация   До този момента не е имало предизборна кампания без президентски дебат. Това коментира по време на онлайн среща кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС в 23 МИР Александър Ненков. Той подчерта, че смисъла на президентския дебат е да докаже кой заслужава да бъде лицето на държавата. „Липсата на дебат е оглушителна. От политиката на празния стол губи демокрацията“, каза още Александър Ненков. Според него Румен Радев вероятно се опасява, че такъв дебат ще му донесе негативен резултат. „Най-важното след тези избори е да се намали нивото на напрежение. Разум трябва да бъде ключовата дума в следващите месеци“, подчерта още Ненков. Той добави, че България е изправена пред много предизвикателства и връщането на нормалния диалог би спомогнало да се излезе от тях с минимални последствия. „Крайните червени линии, които се поставят трябва да останат зад нас. Не вярваме на това правителство, защото неговата основна задача е да атакува ГЕРБ и никой друг. Няма по-лошо за една демокрация от това да не може да проведе честни избори“, каза още Ненков. Той добави, че през последните години България се е променила осезаемо. „В нашата държава има много способни млади хора, на които трябва да се дава шанс“, допълни Александър Ненков.   Купуването и продаването на гласове е престъпление!

comment 0
visibility 497
-

ВМРО закрива кампанията си на паметника на цар Самуил в София

Платена публикация Кампанията за президент и вицепрезидент и за изборите за парламент на 14 ноември 2021 г. на ВМРО ще бъде закрита официално на 12 ноември (петък) в 12.00 ч. на паметника на цар Самуил в София (пред храм-паметник „Св. Александър Невски“). На събитието ще присъстват председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, зам.-председателят на Организацията и български представител в ЕП Ангел Джамбазки, кандидатите за президент и вицепрезидент доц. д-р Милен Михов и Мария Цветкова, председателят на Националния предизборен щаб Юлиан Ангелов, водачи и кандидати от листите, членове и симпатизанти. Събитието ще се проведе при спазване на строги противоепидемични мерки.   Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
comment 0
visibility 664
-

Акция срещу купуването на гласове се провежда във "Факултета"

Масирана операция на СДВР се провежда в  района на ул. "Рижки проход" в столичния кв. „Факултета“, както и в района на бившите виетнамски общежития в "Красна поляна". Текат обиски на различни места, разпитват се хора, съобщава БНР. Акцията е за предотвратяване на търговията с гласове на предстоящите избори за Народно събрание и президент, които ще се проведат на 14 ноември т.г. До провеждането на изборите на 14 ноември в цялата страна МВР стартира специализирана операция за превенция и противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица. Освен служители на СДВР и ОДМВР, в нея участват и екипи на главните дирекции "Национална полиция" и "Жандармерия", специални операции и борба с тероризма.

comment 0
visibility 520
Анна Александрова, ГЕРБ-СДС: Ролята на служебния кабинет е да организира че

Анна Александрова, ГЕРБ-СДС: Ролята на служебния кабинет е да организира честни и прозрачн...

Ролята на служебния кабинет е да организира честни и прозрачни избори, не да репресира хората. Това коментира кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС в 25 МИР Анна Александрова по време на онлайн среща. „Да сплашваш 90-годишна жена не е достойно. Ние сме политици, за да работим за хората“, добави Александрова. Тя подчерта, че кабинетът на Румен Радев не може да овладее ситуацията в момента, защото никой в него няма професионални качества за това. „Служебният кабинет показа, че не може да управлява кризи“, категорична бе Александрова. По отношение на решението да не бъдат броени контролните разписки тя бе категорична че това не е удар срещу ГЕРБ-СДС ,а е брутално погазване на демократичните принципи, на върховната воля на суверена да взима решението кой да управлява и опорочава из основи изборния процес. „За всички трябва да е ясно, че тези хора са готови на всичко, за да останат във властта. Липсата на контролни разписки цели да създаде нередности“, каза още Александрова. Платена публикация Купуването и продаването на гласове е престъпление!

comment 0
visibility 534
-

ВМРО: ДАНС и прокуратурата да разследват БХК за подклаждане на сепаратизъм

Ние от ВМРО – Българско национално движение, внасяме сигнали до Държавна агенция „Национална сигурност“ и до главния прокурор срещу дейността на Българския хелзинкски комитет. Конкретният повод е излъчено на 04.11.2021 г. по телевизия „Канал 5“ в Република Северна Македония интервю на Красимир Кънев от БХК с журналиста Йован Горговски. Разглежданите теми в предаването са правата на „македонците“ в България. Най-сериозният проблем бил признаването на „македонците“ в България, които – забележете - били „малцинство“. Следва да отбележим, че устойчива съдебна практика на българския съд е да не регистрира т.нар. сдружения на македонци в България, предвид факта, че в България малцинства няма, а правото на сдружаване не може да бъде насочено срещу териториалната цялост на страната. Това обаче не спира непрекъснатия натиск на най-различни НПО-та в България, които се опитват да представят обратната теза. Огромната цел е признаване на „македонско малцинство“, респективно изучаване на „македонски език“ в училищата и ред други „права“. В конкретното интервю Красимир Кънев развива откровено сепаратистки тези точно в подкрепа на виждането за „македонско малцинство“. Според него България не признавала т.нар. македонска идентичност, македонското малцинство. От ВМРО остро поставяме въпроса не са ли тези думи и съответно действия на Кънев и БХК насочени срещу териториалната цялост на страната и в противоречие с Конституцията на Р България. Подклаждането на сепаратистки тенденции, настроения и действия със сигурност е престъпление и представителите на Българския хелзинкски комитет не могат да се крият зад общата формулировка „защита правата на човека“. Именно поради това внасяме сигнал до ДАНС и главния прокурор с искане да бъде разследван Красимир Кънев, както и самата организация Български хелзинкски комитет и нейните членове и служители за изказвания и действия срещу териториалната цялост на страната и против установения законов ред. Настояваме да бъде проверена освен тази противобългарска дейност, така и финансирането на БХК. До момента липсата на каквато и да е реакция от държавните институции за въпросното изказване стимулира такива и други подобни, които категорично са антибългарски по своя характер и са против установения държавен ред. Не може с лека ръка подобни изказвания и позиции да бъдат подминавани, тъй като от една страна те подклаждат антидържавни тенденции, а от друга обслужват чуждите, иредентистки претенции на македонизма в Скопие. Разглеждаме всеки опит да бъде изфабрикувано македонско малцинство в България като акт на враждебност срещу нашия народ и нашата държава, като откровена антибългарска политика, насочена срещу интересите на българския народ. Платена публикация Купуването и продаването на гласове е престъпление!

comment 0
visibility 577
Нови 150 машини за гласуване се появиха на летище "София"

Нови 150 машини за гласуване се появиха на летище "София"

Нови 150 машини за гласуване пристигнаха на летище „София“ днес, съобщи БТВ. В момента машините се намират в митнически склад на територията на летище „София“. Оказа се, че ЦИК не са наясно откъде са новите машини за гласуване, те разбраха за машините на следобедното си заседание днес от писмо на Софийска градска прокуратура. От ЦИК пожелаха 150-те машини да бъдат задържани докато се разбере какви са и защо са доставени в България. От дискусията стана ясно,че и тези машини трябва да отидат в склад на „Сиела Норма“, подобно на предната извънредна доставка от 228 машини.

comment 1
visibility 520
Кандидати от ГЕРБ-СДС: Социалните и икономически мерки, които предлагаме ще

Кандидати от ГЕРБ-СДС: Социалните и икономически мерки, които предлагаме ще помогнат за по...

Кандидатите на ГЕРБ-СДС продължават разговорите си с жители на София по време на открити приемни. “За нас е важно да чуем поставените въпроси и заедно да обсъдим темите, които ви вълнуват”, споделят кандидатите. По време на диалога с граждани кандидатите на ГЕРБ-СДС уточниха, че програмата на партията поставя фокус върху излизане от кризата. „За нас е важно да надградим направеното в образованието и да създадем възможности за развитие за младите хора. Един от основните ни приоритети е здравеопазването, а социалните и икономически мерки, които предлагаме ще помогнат за по-бързото възстановяване от пандемията“, добавиха още кандидатите при срещите си с граждани. По време на откритите приемни все по-често граждани споделят, че не намират изход от днешната ситуация, а сегашното правителство не предлага решения за справяне с проблемите. Купуването и продаването на гласове е престъпление!  

comment 1
visibility 557
Мария Илиева, ГЕРБ-СДС: В момента гражданите не усещат помощ от държавата

Мария Илиева, ГЕРБ-СДС: В момента гражданите не усещат помощ от държавата

В момента гражданите не усещат помощ от държавата. Това коментира по време на онлайн среща кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС в 23 МИР Мария Илиева. Тя уточни, че по време на своето управление ПП ГЕРБ е въвела конкретни мерки за преодоляване на кризата вследствие на пандемията. „Много хора в момента не могат да получат средства по една от най-приложимите мерки 60/40 заради това, че тя бе превърната в неефективна от сегашното правителство“, каза Мария Илиева. Тя добави, че част от действащите мерки са отпаднали и не стигат до хората, които имат нужда от тях. „ПП ГЕРБ е доказала, че не само обещава, но и изпълнява поетите ангажименти. В своята програма сме заложили реално изпълними ангажименти, които сме доказали във времето, че можем да случваме“, подчерта Илиева.Според нея с последователна политика в сферата на образованието, управлението на Бойко Борисов е успяло да върне авторитета на българския учител. „Направихме професията атрактивна за младите хора и сега те са мотивирани да се развиват в тази сфера“, каза още Мария Илиева. Тя бе категорична, че здравеопазването е един от основните приоритети в програмата на ГЕРБ. Купуването и продаването на гласове е престъпление!  

comment 1
visibility 592
Каракачанов в 25 МИР: За да спрем спекулата трябва да има ограничения – точ

Каракачанов в 25 МИР: За да спрем спекулата трябва да има ограничения – точен процент надц...

Водачът на 25 МИР и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов проведе среща със симпатизанти в столичния квартал „Люлин“. На срещата присъстваха водачът на листата за 1 МИР Благоевград и 2 МИР Бургас – Ангел Джамбазки, кандидатът за вицепрезидент на ВМРО Мария Цветкова, вторият в листата за 25 МИР и общински съветник Владимир Митов и третият – Христо Христов. Евродепутатът Ангел Джамбазки откри събитието и заяви, че се намираме в последната седмица от една поредна трета предизборна кампания. Явяваме се с тези, които твърдяха, че ще променят нещо, но те се провалиха. Те проявиха некадърност, липса на воля желание и умение. Отиваме на тези избори под знамената на ВМРО с идеи, които винаги сме защитавали. Ние от ВМРО ще представляваме Вашия интерес. Знаем колко сте изморени от тези избори. Всеки глас има значение. За съжаление нашите конкуренти се явяват без идея да управляват и след няколко месеца да отидем на поредните избори. Нашата задача е да защитим нашите тези, които са в интерес на българския интерес, категоричен бе Джамбазки. Общинският съветник от ВМРО в София и втори в листата на 25 МИР Владимир Митов благодари на всички членове и симпатизанти, че са тук. Известно е, че 25 МИР е лидерският мир и за мен е чест, че съм след председателя на ВМРО. Трябва ни някой отговорен, който не се страхува от властта и да управлява в кризи, да поведе народа, за това Ви призовавам на 14 ноември да подкрепите ВМРО, каза Митов. Третият в листата на 25 МИР Христо Христов се обърна към своите съкварталци и съграждани: ВМРО е национално отговорна партия, тя не обещава, тя е готова да направи всичко нужно да защити българския интерес. Националната сигурност трябва да е обвързана с добре заплатена и модернизирана армия; икономиката да се поддържа с финансови стимули и най-важното е да се прекрати корупцията. Тази, която пречи на предприемчивите български граждани да направят своя избор. Застрахователният надзор през 97-а г. аз съм го създал, тогава силовите групировки палеха, убиваха, за да се застраховате при тях. Аз като член на обединената демократична общност бях заедно с Красимир Каракачанов, и се преборихме с техните методи. Призовавам момчетата от Отава да спазват Конституцията, не може да се пренебрегва основният закон. Ние тогава също имахме воля да се справим с кризата на правителството на БПС. Много хора са ме срещали и са ми казвали, че не сме направили нищо. Напротив. Аз съм убеден, а за тези, които не помнят съм извадил от архива на 38-ото НС доклада, с който призовах депутатите да актуализират пенсиите. Тогава демократичното общество за пръв път ги актуализира. Така че ние сме хора на действията, категоричен бе Христов. Кандидатът за вицепрезидент на ВМРО Мария Цветкова заяви, че за нея е чест и отговорност, че е издигната от ВМРО – най-старата и патриотична Организация и че е чест да е в състезанието по идеи, редом с доц. д-р Милен Михов. Нещата, за които се борим са: промяна в Конституцията, с цел разширяване правата на президента. Безкомпромисност с външната политика. Отстояване българския национален интерес. Силна отбрана и модерна армия – гарант за национален суверенитет, каза Цветкова и допълни: При обиколките ни с хората виждаме, че най-наболелите проблеми са свързани с високите цени на хляба, ток, вода, основни продукти, всичко, което усещаме по джоба си всеки ден. Причината е в онези, които не успяха да сформират правителство. Не можаха да се разберат за постове. Ние предлагаме – в програмата ни за НС – закон против спекулата, национализиране на ЕРП-тата и спиране на „Зелената сделка“. Тя не трябва да бъде приемана в този ѝ вид. Ще бъде унищожена ел. енергия. Другите теми, за които ще се борим са: Българското семейство – в правомощията на вицепрезидента е не само темата с правата на българите зад граница, но и съхраняване на семейството от векове – майка-жена, баща-мъж и техните деца, това са ценностите, които отстояваме, добави Цветкова. Македония, Западните Балкани и навсякъде по света – ВМРО винаги се е грижила за правата на българите. Трябва да обърнем и поглед към българите зад граница, които са емигранти заради работа или учение, заяви Цветкова и допълни: Ние от ВМРО спряхме преговорите за членство на РСМ в ЕС. ВМРО най-много иска да няма граница между нас и Македония, но няма как за сметка на българския национален интерес да се случи това. Ако ВМРО не е в следващото НС партиите ще се огънат под външния натиск и ще кажат „да“ на членството на РСМ в Македония. Тези теми няма да ни запълнят хладилника, но са важни са нашата нация. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и водач на листата на 25 МИР София заяви: България се намира в тежка ситуация, защото боричкането за власт доведе до това, че вече 8 месеца България е в една сериозна криза – и политическа, и икономическа, и здравна. Служебното правителство, което дойде за 3-4 месеца всъщност направи единствено и само това, че да си сложи портретите по кабинетите и не използваше механизмите на правителството да спрат спекулата. Цените на тока се повишиха поради причината, че „Марица 1“ и „Марица 3“ са американски, но намалиха капацитета на държавната „Марица 2“. Вчера слушах Кирчо и Кокорчо, че ще изграждаме ядрена енергетика, ама да ги питам къде ще стане, може да стане в Белене, и когато се получи ОВОС – ще стане и 7-и блок на АЕЦ. Само че те не смеят да кажат Белене, защото спонсорът им от другата държава ще им спре парите. Не желаят да има Белене, защото реакторите били руски. Не ми пука какви са реакторите, важното е да се произвежда ел. енергия, която да позволи на хората да си плащат сметките без проблем. Никой не смее да каже истината. Не искам да казват какви демократи са, трябва да кажат истината. Когато говорим за енергетиката, има хора тук, с които се борихме 2000-2001 г. с царското управление за затварянето на 4-те реактора на АЕЦ „Козлодуй“. И тогава, и сега хората вярват на тези, които идват отвън. А тези отвън продадоха всичко държавно и си отидоха – единият има 4 хотела между Равда и Несебър. Другият пък дойде да ни става премиер преди няколко месеца. Същите са и тези двамата – от „Продължаваме промяната“. Тези са същите измамници като юпитата. Те са дошли с идея да изкарат някой милион отгоре, каза Каракачанов. Начинът, по който трябва да се борим със спекулата е като по цялата верига не може да има повече от 20% облагане. Не трябва да чакаме някой друг да ни спаси и политиците да мълчат през това време по важните въпроси, допълни още той. ГЕРБ мълчат и по темата с РСМ и казват, че ще трябва да намерим решение – ама ние решението сме го намерили – договорът от 2017 г. След като те нарушават договора защо трябва ние да клякаме. Нашите политици, за да са в кеча, са готови да продадат интереса на България, категоричен бе Каракачанов. Платена публикация! Купуването и продаването на гласове е престъпление!

comment 0
visibility 943
Бойко Борисов: Има 228 други машини извън тези за гласуване

Бойко Борисов: Има 228 други машини извън тези за гласуване

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че в склада, където се съхраняват машините за гласуване, устройствата са с 228 устройства в повече. В склада се съхраняват машините за изборите на 14 ноември. Той твърди, че извън необходимия брой машини има още 228 други, които са минали през митниците, дошли са тук и стоят в същия склад, където са узаконени машини. 228-те машини са извън държавната обществена поръчка за закупуване на машините за изборите. Официалната обществена поръчка е 1600. Лидерът на ГЕРБ се пита какво налага до бъдат доставени допълнителни 228 машини с неизвестно предназначение. Той обясни, че висши служители на МВР, които са възмутени от Бойко Рашков, са ги предупредили, че 228 машини по 1000 гласа са 228 000 гласа, а това си е една партия. Борисов казва още, че ЦИК сами казват, че тези машини не са част от договора по доставка на допълнителните машини. Той призовава журналистите да влязат в склада и да проверят има ли наистина 228 допълнителни машини. Според него ако всичко е коректно и честно, тези машини нямат работа в този склад. Борисов каза още, че в момента, в който е пуснал това прессъобщение, са дошли коли и са почнали да изнасят кашони. Според него тези машини са нелегални, на тях могат да са инсталирани софтуер и да си сложат по 1000 гласа. Той се обърна към народа с призив да помислят защо партиите, които според него са свързани с Румен Радев, са така твърдо против машинните гласове да се броят и на ръка.  

comment 0
visibility 599
Красимир Каракачанов: Трябва да обединим разделеното общество

Красимир Каракачанов: Трябва да обединим разделеното общество

Не може по време на такава пандемия политиците, които се борят днес да управляват тази умираща нация, да не кажат какво мислят по въпроса за ваксинацията. Притесняват се, че ако кажат „Ваксинирайте се“ – ще загубят гласа на т.нар. антиваксъри. Другите пък се притесняват, че ако кажат „Не се ваксинирайте“ – ще загубят гласа на вярващите във ваксината. Аз съм се ваксинирал и не го крия, смятам, че за да се преодолее кризата трябва да се ваксинираме, защото другият вариант е да преболедуваме всички, което пък ще е в голяма тежест на здравната система и работещите в нея. Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ лидерът на ВМРО и водач на листата в 25 МИР София и 3 МИР Варна. Трябва всички да излязат и да кажат какво ще правим. Някои отричаха пандемията, включително и сегашният служебен здравен министър. Всеки трябва сам трябва да прецени – не е вариант. Защото политиците не трябва да се страхуват от това да кажат какво трябва да направим. Вчера съм им изпратил официални писма до лидерите на политическите партии с призив да седнем заедно за 3 дни и да помислим какво може да направим за тази криза, засега нямам отговор, каза Каракачанов и допълни: Ако всички са на мнение, че ваксинирането е правилният ход – да излезем и да го кажем. Нормалните политици в такава ситуация не смятат кой глас ще загубят и кой не. Аз затова питам в писмото си кого ще управляваме – болните и умрели ли? Аз не съм крил, че когато дойдоха ваксините препоръчах на своите подчинени в Министерство на отбраната да се ваксинират. Има голяма разлика от преди и сега. Преди малко и Вие в новините казахте, че тази есен има с 30 процента повече заболели от миналата. Ние сме във война, категоричен бе Каракачанов. Аз съм се опитвал винаги да обединявам нацията, а не да я разединявам. Когато водещите политици и авторитети имат обща позиция, народът ще се почувства по-сигурен. Разни измислени герои пишат какви ли не глупости из интернет, а политиците мълчат. Трябва да обединим разделеното общество в нещо, заяви лидерът на ВМРО. Стигнахме до там, че линейките обикалят с часове, защото няма къде да настанят болните, в болниците няма места. Смятам, че ако се ваксинираме ще живеем по-добре и нямам проблем да го кажа, не се страхувам, че ще загубим гласове, категоричен бе той. Като гледам резултатите и на другите политически сили, ами те не могат да се съберат да направят правителство. Нашите изводи сме си ги направили – след грешната коалиция, но другите не се учат от грешките си. Негативи носим още от властта с ГЕРБ, но не може да го броим за грешка. 2017 г. имаше няколко варианта, от които единият беше сегашният – избори до дупка. Но ние избрахме да постъпим държавнически, каза Каракачанов и допълни: Какво от това, което направих в армията беше грешка – модернизацията, увеличаването на заплатите ли? Армията стана институцията с най-високо одобрение в обществото. В тази ситуация, в която се намираме трябва да има правителство. Не може да си играем от избори в избори. Аз съм готов да седна да говоря с всички български партии, правя уточнението, че за нас от ВМРО ДПС е етническа партия, не българска. Бихме разговаряли, но по определени теми – как преодоляваме пандемията, след това икономическата криза, кризата в енергетиката, изброи Каракачанов. Относно това какво ВМРО предлага по тези теми Красимир Каракачанов заяви, че всичко зависи от спирането износа на ел. енергия, национализиране на енергийните дружества, защото парите на българите за дружествата отиват в чужбина. Проектът Белене – трябва да го продължим, площадката в АЕЦ Козлодуй 7-и блок – трябва също да се работи по този проект. 2027 г. трябва да се спре 5-и блок на АЕЦ-а, 2029 г. последният 6-и блок. А през това време и топлоцентралите на въглища. Всичко това ще се случи следващите години, как оставаме само на вятърни мелници и слънчеви панели. Трябва да се съобразяваме с българските граждани, а не с чуждите интереси. Основното нещо е пандемията, икономическата криза – протекционизъм за бизнеса и прекратяване на монополите в енергетиката, завърши Каракачанов. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

comment 0
visibility 666
-

Красимир Каракачанов: Във война сме! Да спрем кампанията за три дни и да решим как да спас...

Знамето е обърнато. Ние сме във война! Нямам предвид борбата за власт, която водят нашите политици. България е във война с пандемията от COVID-19, която взема колосални жертви! С тези думи започва видеообръщението си председателят на ВМРО Красимир Каракачанов към своите политически опоненти, качено във Фейсбук страницата му, съобщават от пресцентъра на партията. "Питам ги всички тях и Радев и Борисов, Корнелия Нинова, Слави Трифонов, Кирил Петков всички мераклии за власт – за какво се борите? Кого ще управлявате – една болна и умираща нация? Един разделен, обезверен и уплашен народ? Само за последните три дни имаме около 15 хил. болни и близо 500 починали, продължава още Каракачанов и отправя категоричен апел към участниците в изборите за президент и парламент да прекратят кампаниите си за три дни и всички заедно да седнат на една маса и да решат как да се справят с пандемията и да спасят хората. Припомняме, че още в началото на кампанията кандидатът за президент на ВМРО доц. д-р Милен Михов поиска свикването на КСНС заради задълбочаващата се криза. Но, за съжаление политическите страсти надделяха и той не бе послушан. Това предизвика и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов да отправи това категорично видеообърщение, провокирано от стотиците жертви и хилядите, борещи се за живота си хора, покосени от коронавируса." Прилагаме и пълния текст на обръщението: "В болниците леглата свършват, няма кислород и десетки българи умират вкъщи без медицинска помощ. И това е в по-големите градове! В селата положението е още по-тежко! Обикалям България и виждам какво става! Всички виждаме какво става! Политиците, лидерите в държавата мълчат като страхливци, страхуват се, че ако призоват хората да се ваксинират ще загубят гласове! Че няма да седнат в креслата на властта. Питам ги всички тях и Радев и Борисов, Корнелия, Слави Трифонов, Кирил Петков всички мераклии за власт – за какво се борите? Кого ще управлявате – една болна и умираща нация? Един разделен, обезверен и уплашен народ? Най-лесно е да обявите пак локдаун и да затворите хората вкъщи! Това няма да реши въпроса. Всички българи очакват мъдро, умно държавническо решение, а Вие продължавате да се държите като шушумиги и да броите гласовете, които може да спечелите или загубите докато хората умират! Предлагам да спрем кампанията за три дни, да се съберем всички заедно, да вземем общо, полезно за българите решение и да излезем заедно пред нацията с решения, какво трябва да се направи за да предотвратим предстоящата здравна и икономическа катастрофа на България! Не го ли направим СЕГА ще бъдем заклеймени от историята, като жалки, себични и алчни за власт нищожества!"  

comment 0
visibility 625
Евгения Алексиева дари книги на клуба на пенсионера и инвалида на бул. „Дим

Евгения Алексиева дари книги на клуба на пенсионера и инвалида на бул. „Димитър Петков“ (С...

В Деня на народните будители кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС в листата на 24 МИР Евгения Алексиева дари книги на клуба на пенсионера и инвалида на бул. „Димитър Петков“. Дамите от клуба благодариха за подаръка, пожелаха успех в предстоящите избори и с гордост се похвалиха, че от последната им среща с Евгения Алексиева и Савина Савова, кмет на район „Възраждане“, желанието им се е изпълнило. Евгения Алексиева пожела на читалищните дейци да бъдат здрави, все така вдъхновени да творят и да предават на младите хора заветите на народните будители, за да бъдат читалищата и днес център на културата, творчеството и българския дух.

comment 0
visibility 720
Красимир Каракачанов: Македонско малцинство в България няма! Това е крайно

Красимир Каракачанов: Македонско малцинство в България няма! Това е крайно време да го раз...

Време е българските институции в лицето както на президента Радев, така и на Министреството на външните работи да дадат ясен знак на посолството на САЩ, че няма да търпят какъвто и да било натиск по отношение на историческата истина и правата на хората с българско самосъзнание в Северна Македония. Това се казва в категорична позиция на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов по повод отправен въпрос от американски консремен за правата на сдружаване на т.нар. „македонско малцинство“ в България. Става дума за въпрос на Клаудия Тени в една от подкомисиите по външни работи на долната камара в САЩ към Габриел Ескобар. Той е е заместник-помощник държавен секретар на САЩ, представител по въпросите на Западните Балкани. Ето и пълната позиция на Красимир Каракачанов: Въпрос за правата на сдружаване на т.нар. „македонско малцинство“ в България отправи вчера конгресменката Клаудия Тени при изслушване на Габриел Ескобар в една от подкомисиите по външни работи на долната камара в САЩ. Ескобар е заместник-помощник държавен секретар на САЩ, представител по въпросите на Западните Балкани. „Посланикът на САЩ в София работи много близо със своите европейски партньори на място, за да осигури това, че тези въпроси получават внимание“. Това се разбира от отговора на Ескобар. „В основата на сътрудничеството с европейските ни партньори са не само общият интерес, но и общите ценности. И всичко, което нарушава тези отношения, предизвиква нашата голяма загриженост“, казва още Ескобар. Клаудия Тени е републиканец и е представител на група в Конгреса, която работи по въпросите на Северна Македония. Въпреки че Тени е представител на републиканците, точно при управлението на президента Тръмп подобна ситуация нямаше да е възможна. Очевидно дамата не е запозната и демонстрира активност, за да трупа точки, но по-лошото е, че отговарящите в администрацията на президента Байдън са още по-малко запознати. Явно обаче това въобще не ги интересува и по най-безогледен начин се опитват да притискат България. Миналата година по това време представих пред различните институции в САЩ – Съвета по сигурност в Белия дом, Държавния департамент и Пентагона, огромна документация как самата американска преса нарича македонското освободително движение и населението на Македония – българско. И това е само много малка част от примерите, които сочат ясно дали съществува нещо като „македонски етнос“ – става въпрос за над 35 хиляди публикации от 1852 до 1912 г. Навсякъде там американски журналисти, дипломати, включително и живеещите на Балканите американски протестантски мисионери говорят за български народ, българско население и българско освободително движение. Затова не смятам, че подобни послания от страна на САЩ са в партньорски и уважителен дух – към страна, за която те твърдят, че е техен стратегически партньор. Също така държа да напомня на представителите на американската администрация, че Република България е суверенна държава и се управлява съгласно своята Конституция. Българската конституционна уредба не предполага никакви колективни права, малцинствени партии и т.н. С подобни изказвания САЩ могат да спечелят ръкопляскания от политическата върхушка в една малка, корумпирана и тотално антидемократична държава, каквато е Северна Македония, но, убеден съм, ще загубят окончателно доверието на България – страна с хилядолетна история, мъдър народ и ключово значение на картата на Европа. Нека след поредното нелепо изказване на уважавания от мен, но явно некомпетентен по балканските въпроси, Ескобар САЩ не се учудват защо в България 75% от населението симпатизира на Русия и руската политика. Клаудия Тени задава цяла поредица въпроси за Балканите. Пълното видео от цялото изслушване можете да видите тук (https://www.youtube.com/watch?v=Re3vIJex4VA). В него можете да видите и останалите реплики на Ескобар по повод дискусионните въпроси между София и Скопие. Междувременно, видео от отговора на Ескобар се появи и в „Ютюб“ канала на нещо, което се нарича Обединена македонска диаспора. За да е ясно – това е създадена от бившия премиер Груевски лобистка организация, която както неговото правителство, така и това на Заев финансира с по няколко милиона долара годишно за антибългарска пропаганда в САЩ. Та тези именно хора благодарят на конгресменката Тени за това, че отстоявала „човешките права на македонското малцинство в България“. Ескобар пък е цитиран от скопски медии да казва също, че най-силното послание, което ЕС може да изпрати сега, е да започне преговори за членство в ЕС със Северна Македония и Албания преди края на тази календарна година. Време е българските институции в лицето както на президента Радев, така и на Министерството на външните работи да дадат ясен знак на посолството на САЩ, че няма да търпят какъвто и да било натиск по отношение на историческата истина и правата на хората с българско самосъзнание в Северна Македония. Никакви компромиси не могат да се правят, камо ли до края на годината, щом при нашите съседи наблюдаваме десетилетна дебългаризация. Интересно ми е дали на тези твърдения, които не отговарят нито на действителността, нито на законодателството ще реагират и онези партии, които години наред въртят опашка около американското посолство и търсят потупване по рамото: ГЕРБ, „Да, България“ и т.нар. нов проект, базиран около продължаващата промяна на канадското гражданство. Мълчанието по този въпрос, ще означава както за мен, така и цялото общество, че тези хора и партии в първия удобен момент след изборите ще предадат интересите на България. Така, както го направиха с четирите реактора на „Козлодуй“, със съдбата на Южен поток и с АЕЦ „Белене“. И накрая към колегите в САЩ: не можеш да говориш за партньорство, а да забиваш нож в гърба на България. Която наричаш стратегически партньор. Купуването и продаването на гласове е престъпление! Платена публикация!