Как да гласуват карантинирани за COVID-19

Как да гласуват карантинирани за COVID-19

Снимка: Столица.bg

Карантирани или в изолация за COVID-19 ще могат да гласуват на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври в подвижна избирателна секция. Преди това обаче трябва да бъде подадено заявление по образец, съобщиха от столичния район Триадица.

Как мога да гласувам, ако съм карантиниран или под изолация поради Covid-19?
-Всеки карантиниран или поставен под изолация гражданин може да заяви желанието си да упражни правото си на глас с подвижна избирателна секция в срок от 26.09.22г. до 02.10.22г. включително.
За целта е необходимо избирателите да заявят желанието си по един от следните начини:
- Заявление по образец, което да бъде саморъчно подписано от избирателя и подадено до районната администрация от пълномощник(без да е необходима нотариална заверка);
- Заявление, което да бъде подадено по електронен път, без да е необходим електронен подпис на официалната електронна поща на районната администрация - triaditza@triaditza.org;
- Заявка за гласуване по телефон за карантинирани/поставени под изолация на територията на СО-район "Триадица", достъпен от 26.09.22г. 09:00ч. до изборния ден включително - 0885720616.

След извършване на проверка от районната администрация в РЗИ, заявителят се дописва в избирателните списъци на ПСИК и се заличава от списъците по постоянния им, съответно настоящ адрес.
Избирателите се уведомяват за включването им в избирателните списъци по телефон или на електронната поща, която са предоставили.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ръководството на БСП с конкретни задачи за подобряване на резулта......

Ръководният орган на столичната организация на социалистите възложи конкретни задачи за работа на различните комисии, съ...

Прочети още keyboard_arrow_right