Контрера, ВМРО: Предлагаме пълен ремонт и прехвърляне за стопанисване от Столична община на спирките за градски транспорт

Контрера, ВМРО: Предлагаме пълен ремонт и прехвърляне за стопанисване от Ст

Снимка: ВМРО

Настояваме и за нови, модерни електронни информационни табла

Цялостен ремонт на спирките на градския транспорт в София и прехвърляне на всички за стопанисване на от Столична община, иска кандидатът на ВМРО за кмет на София Карлос Контрера, който е и водач на листата на кандидатите за общински съветници.

Към момента спирките на градския транспорт се стопанисват от ЦГМ, районните администрации и частници - отдадени по наем за рекламна дейност.

„Важен елемент за достъпна градска среда е състоянието на спирките на обществения транспорт. Те са ключов елемент за бърз и удобен градски транспорт. Нужно е през наредбата за обществения транспорт да се регламентира ясно статутът на спирките, кой ги поддържа и как. Нашето предложение е Столична община да стопанисва всички спирки, да се прекрати сегашната практика едни да са към Центъра за градска мобилност, едни - към районните администрации, трети - към транспортните оператори (например Столичен електротранспорт).", обосновава предложението си той.

Контрера описва и стъпка по стъпка задачите, които ще предложи да бъдат предприети.

„Първата задача е да се ремонтират и реновират съществуващите спиркови навеси - поправка, боядисване, подмяна на пейки и поставяне на нови пейки. Втора стъпка - приемане на решение от Общинския съвет за поставяне на нови навеси на база данните от пътникопотока. Третата - подобряване на текущата поддръжка на спирки, спиркови знаци, спиркови табла и спиркови навеси. Ежегодно в бюджета на Столична община ще внасяме и предложение за финансови средства за такава текуща поддръжка.", пише още кандидатът за кмет на ВМРО.

Според него е необходимо да се доставят и монтират поне 100 нови спиркови навеси на спирки, където такива няма в момента, като да бъдат обхванати спирки основно по традиционно работническите автобусни линии (с интензивни трудови пътувания), които през годините са оставени на заден план.

„С Марио Евстатиев предлагаме и да се доставят минимум 100 нови електронни спиркови табла, които да бъдат с модерен дизайн и възможности за детайлна информация, включително дали идващото превозно средство е нископодово, с велобагажник, двуетажно.", дава точен пример още Контрера, който е и водач на листата на ВМРО за СОС.

На снимката - спиркови навеси за спирката на Златните мостове на А63, поставени по предложение на Контрера с цел осигуряване по-голям комфорт при изчакване в лоши климатични условия.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 35 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 110 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на БСП-София: Ние помним освободителите и никой без......

Ние помним освободителите и никой безродник не може да промени това. С тези думи председателят на БСП - София Иван Таков...

Прочети още keyboard_arrow_right