Общо 135 сигнала са получени СДВР и ОДМВР в изборния ден

Общо 135 сигнала са получени СДВР и ОДМВР в изборния ден

Снимка: Столица.bg

Общо 135 сигнала са получени СДВР и ОДМВР в изборния ден към 19 часа, съобщиха от МВР. Те са за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите, а образуваните производства по чл. 167 – 169г от НК са 6 (4 бързи и 2 досъдебни).

В изборния ден служители на ОДМВР са оказали общо 32 съдействия на РИК, СИК и ЦИК. Днес от звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издадени общо 400 удостоверения.

Състоянието на оперативната обстановка в зоната на отговорност на всички регионални структури на ГД „Гранична полиция“ е нормална. Трафикът през отделните ГКПП е съобразно спецификата на всеки един от тях, като не е констатирано трайно увеличаване интензивността на пътникопотока. Граничните проверки се осъществяват своевременно.

Служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са оказали съдействие на СИК и РИК във връзка с отпадане на електрическото захранване в обекти, свързани с изборния процес на територията на: Велико Търново; Кюстендил; община Левски, област Плевен; с. Славяни, област Ловеч; с. Ръжена, област Стара Загора; 5 изборни секции в община Ардино, област Кърджали. Повредите са отстранени и не е възпрепятстван избирателният процес.

В рамките на проведените мащабни полицейски действия на територията на страната за извършени престъпления на изборния процес са задържани общо 84 души. Съставени са 2018 предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР.

От началото на кампанията до 19 часа днес са получени общо 687 сигнала в СДВР и ОДМВР за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 74 наказателни производства, от тях 69 по чл. 167 – 169г от НК.

След откриването в МВР на денонощна телефонна линия за сигнали и имейл, свързани с изборния процес, са получени общо 18 имейла и 45 обаждания (от тях 14 имейла и 24 обаждания съотносими към дейността на МВР), съдържащи данни, свързани с купуване и продаване на гласове. По съотносимите към дейността на МВР са извършени съответните действия, останалите са предадени по компетентност на съответните институции. На електронната поща priemna@mvr.bg в Приемната за граждани на МВР са регистрирани 24 сигнала и по тях се извършват проверки. На тел. 112 са приети общо 259 обаждания, предимно за купуване и продаване на гласовe и контролиран вот, от които 128 съотносими към дейността на МВР.

Общо за периода от 27 септември до 18.00 часа днес звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали 1138 удостоверения.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (15%, 224 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (83%, 1259 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 36 Гласове)
Общо гласували: 1519 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Борис Бонев: София може да е в Топ 5 на най-добрите градове в Евр......

В рамките на два мандата София може да се превърне в град, който да влезе в Топ 5 по качество на живот в Европа. Това е ...

Прочети още keyboard_arrow_right