ОИК-София: Най-срещаната грешка е невписани преференции и недействителни бюлетини

ОИК-София: Най-срещаната грешка е невписани на преференции и недействителни

Снимка: Столица.bg

Членове на СИК: Обработването стана по-бързо от очакваното. За 15 часа Общинската комисия обработи протоколите на 1640 столични секции

Най-срещаната грешка в протоколите е невписани прерференции на кандидатите и недействителни бюлетини, каза председателят на ОИК София Полина Витанова.

създадената организация за приемането на изборните книжа и бюлетини се оказа повече от добра и за около 15 часа бяха предадени протоколите от общо от 1640 СИК-а в Столична община.

"Обраотката на протоколите стана по-бързо от очакваното, каза член на столичен СИК. това се потвърди от председател на СИК в Слатина, един от първите предал изборните книжа.

"Бързо и перфектно се обработват протоколите", каза зам.-председател на подвижен СИК в Слатина. Оказа се, че около 100 секции се обработват за час от ОИК в зала Арена София.

Леко забаявне се получи при извозване на челновете на СИК-ове при излизане от Арена София. Образува се лека опашка за транспорт, който да ги прибере.

В залата протоколите се обработват бързо, което бе изненадващо и транспортът не може да смогне да извози всички едновременно, коменитраха челнове.

Според данни на ЦИК към 12 часа са обраотени 44,09% на изборните книжа от 1640 СИК-а на ОИК Столична, с председател Полина Витанова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на БСП-София: Ние помним освободителите и никой без......

Ние помним освободителите и никой безродник не може да промени това. С тези думи председателят на БСП - София Иван Таков...

Прочети още keyboard_arrow_right