Ваня Григорова подкрепи протеста на културните дейци в Деня на будителите

Ваня Григорова подкрепи протеста на културните дейци в Деня на будителите

Снимка: БСП - София

В Деня на народните будителите Ваня Григорова изрази категоричната си подкрепа за протеста на културните дейци, организиран от синдикалната Федерация "Култура".

Хората, работещи в сферата на духа, протестират срещу унизително ниските си заплати и искат повече средства за култура и поддръжка и съхранение на културните институции. Ваня Григорова се присъедини към тях в пространството пред Столична библиотека, за да ги поздрави и да разговаря с част от протестиращите.

Като човек, който години наред се е борил за каузи в защита на гражданите и правото им на достоен труд и справедливо заплащане, аз няма как да не съм тук сред вас сега, каза в разговор с хората Ваня Григорова. "Още повече, когато става дума за съвременните будители - хората на духа, които съхраняват нашата национална идентичност и ни пробуждат", подчерта тя.

В цялата страна работещите в библиотеките, музеите, галериите, музикалните и театрални институти, държавния архив, в Българското национално радио, което съхранява безценна част от звуковото ни културно наследство, излязоха на символичен протест на съвременните будители, точно в Деня на народните будители.

От 2015 година насам, когато е било последното сериозно увеличение на заплатите в тази сфера, бюджетът за издръжка на културните институции се свива за сметка на разходите за поддържане на сградите. Същевременно голяма част от работещите в сектора получават месечно възнаграждение, близко до минималната работна заплата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на БСП-София: Ние помним освободителите и никой без......

Ние помним освободителите и никой безродник не може да промени това. С тези думи председателят на БСП - София Иван Таков...

Прочети още keyboard_arrow_right