Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (18%, 21 Гласове)
  • Няма да избере (27%, 31 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (11%, 13 Гласове)
  • Ще има нови избори (32%, 37 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 13 Гласове)
Общо гласували: 115 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 551
-

Задържаха мъж, два пъти пребил съпругата си в столичния Хаджи Димитър

Към наказателна отговорност е привлечен 57-годишен мъж, заканил се с убийство на съпругата си и нанесъл ѝ телесни повреди при условията на продължавано престъпление с две деяния. Това съобщават от Софийска районна прокуратура.Според данните по делото престъплението е извършено в жилище в столичния кв. Хаджи Димитър на 9.02.2024 г. около 2,30 часа. Мъжът стиснал ръката на съпругата си, вследствие на което ѝ причинил лека телесна повреда. Освен това, той се заканил с убийство на жената, като ѝ казал: „Няма да останеш жива до сутринта, ако не ми дадеш пари“.На 18.02. отново в същото жилище той ударил с юмрук в гърба съпругата си, вследствие на което отново ѝ  причинил лека телесна повреда. Деянията са извършени в условията на домашно насилие. По случая е образувано досъдебно производство за престъпления, , за които се предвиждат наказания „лишаване от свобода“, съобщават още от прокуратурата.Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане спрямо него да бъде приложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

comment 0
visibility 660
-

Комисия на Съдийската колегия ще проучва участието на съдии в дейността на Нотариуса

През следващите три месеца специална временна комисия на Съдийската колегия ще проучи всички факти и обстоятелства за участието на съдии в дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса, съобщи БНР.Предстои да бъдат анализирани конкретни съдебни дела, сред които и това за фалита на КТБ. Ще се изиска информация и от органите на съдебната власт, прокуратурата, МВР, ДАНС, НАП, Съдебния инспекторат и Националното бюро за контрол на СРС.В комисията влизат председателите на върховните съдилища Галина Захарова и Георги Чолаков, а също и Цветинка Пашкунова, Вероника Имова, Даниела Марчева, Олга Керелска и Атанаска Дишева. "Нашата комисия ще работи публично и всичко, което се изнесе, разбира се, че ще бъде обобщено и ще бъдат сезирани компетентните власти", отбелязаха от съдийската колегия. Комисия в Народното събрание ще проучва дейността на убития в Горна баня БожановВече има комисия, която проучва дейността на убития Божанов, сформирана в Народното събрание. В прокуратурата също тече разследване за дейността му и връзките с магистрати, които станаха известни след неговото убийство.

comment 0
visibility 956
Над 10 човека със здравословни и емоционални проблеми са жертвите на мнимия

Над 10 човека със здравословни и емоционални проблеми са жертвите на мнимия маг в София

Над 10 човека със здравословни проблеми, в това число и хора в нестабилно емоционално състояние, нуждаещи се от помощ, са сред жертвите на 42-годишния мним лечител. Пострадалите са предимно от София и са ощетени общо с над 100 000 лв., съобщават от пресцентъра на СДВР. Припомняме, че мъжът беше заловен миналата седмица. Арестът е осъществен след продължително разследване на столични полицаи, започнало през миналата година по сигнал за мъж, извършил множество измами. В хода на оперативните действия било установено, че 42–годишният жител на Търговище се е регистрирал в няколко сайта и представяйки се за гадател, ясновидец и маг, описвал способностите си да разрешава палитра от лични проблеми, включително да разваля магии. Измамникът дори наел офис в столицата. Изяснено е, че в мрежите му попадали хора в нестабилно емоционално състояние, нуждаещи се от помощ, в това число със заболявания и с житейски проблеми. Мним лечител от София вземал хиляди за разваляне на магии След осъществяване на връзката, понякога следвала оферта и за посещение в офиса му. Като начало мнимият маг искал от жертвите си малки суми, но поддържайки заблудата, че помага, следвали искания за още пари. Измамникът качвал мизата и със златни накити, които той взимал от потърпевшите, за да ги пречисти, като им внушавал, че бижутата им са прокълнати. След доклад на събраните материали по случая в Софийска районна прокуратура, мъжът е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство. Наложена му е мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Реклама
comment 0
visibility 530
Мним лечител от София вземал хиляди за разваляне на магии

Мним лечител от София вземал хиляди за разваляне на магии

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 42-годишен мъж за измама, свързана обещано лечение и мнимото разваляне на магии, съобщават от обвинението.   Х.С. е привлечен към наказателна отговорност за това, че е заблудил различни лица, че ще ги излекува от заболяванията им, ще им чете молитви и ще извършва ритуали, с които ще прогони демони и духове от тях и от домовете им. В периода от 13 септември 2022 г. до 5 октомври 2023 г. в ж.к. „Студентски град“ в София, обвиняемият успял да убеди мъж, че ще премахне проклятие от него, като вземе неговите златни накити – 9 ланеца, 4 гривни, 4 висулки и 3 монети и сумата от 4040 лв., за да им бъдат четени молитви. През април 2022 г., Х.С. заблудил Ц.И., че ще предскаже бъдещето му и ще пречисти дома му, като вземе неговите златни накити – 3 ланеца, гривна, 4 дамски пръстена и 1 мъжки пръстен, за да им бъдат четени молитви и сумата от 999 лв., с което му причинил имотна вреда. В периода от средата на месец ноември 2022 г. до месец декември 2022 г. обвиняемият въвел в заблуждение С.К., че ще премахне черна магия и ще намери заровено злато от дядо му, като пострадалия дал на Х.С. сумата от 2555лв. На 18 ноември 2022 г. с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият възбудил заблуждение жена, че ще я излекува от заболяванията ѝ, като вземе нейните златни накити –  2 гривни, 1 чифт обеци, 4 пръстена и верижка, за да им бъдат четени молитви в параклис в гр. Велико Търново. През месец февруари 2023 г. София, Х.С. заблудил А.Й., че ще „излекува детето ѝ и че ако му даде пари, то няма да умре“, като тя му дала сумата от  3508 лв. В периода от 30 юни до 17 юли 2023 г. обвиняемият убедил и друга жена, че спрямо нея има магия за „невървеж и нямане“. За да премахне магията, мъжът поискал от жертвата 3751 лв. На 15 октомври 2023 г. в близост до Централна жп гара в София, Х.С. въвел в заблуждение Д.О., че ще изгони демон от дома ѝ, като за целта жената му дала 5133лв. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години. С постановление на наблюдаващ прокурор извършителят е бил задържан за срок до 72 часа. Днес състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х.С. Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.    

comment 0
visibility 649
14 задържани при спецакция за имотни измами в София и Бургас

14 задържани при спецакция за имотни измами в София и Бургас

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за имотни измами и подправяне на документи. Операцията е проведена в София и Бургас под наблюдението на Софийската градска прокуратура, съобщават от пресцентъра на МВР. В хода на акцията са проверени 23 адреса в София и 3 в Бургас. Иззети са множество предмети и документи, имащи отношение към престъпната дейност на групата. С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 14 души. На петима от тях са им повдигнати обвинения и с прокурорско постановление мярката им е удължена за срок до 72 часа. Работата по случая продължава, под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

comment 0
visibility 590
-

Задържаха измамник, премахвал магии и правел "ритуали за здраве"

42-годишен мъж е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че въвел в заблуждение различни лица, че ще ги излекува от заболяванията им, ще им чете молитви и ще извършва ритуали, с които ще прогони демони и духове. Това съобщават от районната прокуратура в София.Мъжът извършил общо осем деяния с цел да набави за себе си имотна облага. Според данните по делото в ж.к. „Студентски град“ в гр. София обвиняемият възбудил заблуждение у друг мъж, че ще премахне проклятие от него, като вземе неговите златни накити – 9 ланеца, 4 гривни, 4 висулки и 3 монети, както и сумата от 4040 лв., за да им бъдат четени молитви.През април 2022 г. той заблудил друг мъж, че ще предскаже бъдещето му и ще пречисти дома му, като вземе неговите златни накити – 3 ланеца, гривна, 4 дамски пръстена и 1 мъжки пръстен, за да им бъдат четени молитви и сумата от 999 лв. Също през 2022 г. заблудил друг потърпевш, че ще премахне черна магия и ще намери заровено злато от дядо му. Мъжът дал на измамника и сумата от 2555лв.Заблудил жена, че ще я излекува от заболяванията ѝ, като вземе нейните златни накити –  2 гривни, 1 чифт обеци, 4 пръстена и верижка, за да им бъдат четени молитви в параклис в гр. Велико Търново. През февруари 2023 г. излъгал друга жена, че ще „излекува детето ѝ и че ако му даде пари, то няма да умре“, като тя му дала сумата от  3508 лв. На друга жена пък заявил, че има магия за „невървеж и нямане“, като за да премахне магията тя трябвало да му даде 3751 лв. През 2023 г. в близост до Централна жп гара в София, измамникът въвел в заблуждение жена, че ще изгони демон от дома ѝ, като за целта тя му дала 5133лв.По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години, съобщават от прокуратурата. Мъжът е осъждан. Задържан е за срок до 72 часа. Предстои днес да бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

comment 0
visibility 494
Прокуратурата проверява опасното шофиране на Мис Силикон в София

Прокуратурата проверява опасното шофиране на Мис Силикон в София

Софийска районна прокуратура образува преписка след подаден сигнал за опасно шофиране на жена по столичния бул. „История Славянобългарска“, съобщават от СРП. Става въпрос за Катрин Йорданова, по-известна като „Мис Силикон“, която беше хваната да шофира след употреба на кокаин. До 3 години затвор грозят „Мис Силикон“, която шофира дрогирана в София В сигнала е посочено, че на видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда, че докато Йорданова шофира, гали куче и не държи волана на автомобила си с ръце. Кръвната проба на „Мис Силикон“ потвърди, че е шофирала в София на кокаин След запознаване със сигнала, наблюдаващият прокурор е преценил, че за да бъдат установени обстоятелствата по случая, е необходимо да се извърши проверка. Такава е възложена на 02 РУ – СДВР, като прокурорът е дал указания за действия, които следва да бъдат извършени в хода ѝ.

comment 0
visibility 793
-

Столични полицаи хванаха още един автокрадец

Полицаи от сектор „Престъпления свързани с МПС“ - СДВР и колегите им от столичното Шесто РУ задържаха мъж за кражба на автомобил в София, съобщават от МВР.До успешната реализация се стигнало след извършването на активни оперативни и издирвателни действия и продължително разследване. Мъжът е бил заловен в ползван от него гараж, където е открито  и превозно средство с интервенция по номера на рамата.  При претърсване на личния автомобил на заподозряния униформените открили техническо средство, използвано за противозаконно отнемане на автомобили, и множество вещи и документи, съотносими към незаконната му дейност.43-годишният криминално проявен мъж е задържан за срок до 24 часа. Работа по документиране на случая продължава. Предстои доклад в прокуратурата.

comment 0
visibility 615
-

Задържаха трима, ограбили чужденец в столичния "Борово"

Трима мъже са задържани за побой и грабеж на чужденец в София, съобщиха от столичната полиция.Инцидентът е станал в квартал "Борово". Тримата са заплашили чуждият гражданин с нож, нанесли му удари в корема, след което отмъкнали носената от него  бутилка с райски газ и чантичка с близо 2000 лева.След проведени издирвателни действия, в ареста били задържани трима мъже на възраст 28 и 29 години, двама от тях - криминално проявени. По случая е образувано досъдебно производство за грабеж. Предстои доклад на материалите в прокуратурата.

comment 0
visibility 503
-

Мъж от Годеч попадна два пъти в ареста за седмица

В рамките на последната седмица мъж от Годеч попадна два пъти в полицейския арест, съобщават от ОДМВР-София.Първоначално 50-годишният мъж беше задържан за отправени заплахи за саморазправа към неговите близки и нанесени щети по къщата на един от синовете му. Няколко дни по-късно беше задържан отново, този път за извършени  две последователни взломни кражби от магазин и сладкарница в града.  Пристигайки в дома му за второто задържане, полицейските служители били посрещнати от криминално проявения мъж с нож в ръка, с който той замахвал агресивно към униформените. По двата случая са образувани досъдебни производства. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение "подписка".

comment 0
visibility 523
Софийска РП се задейства по фалшива реклама с името на д-р Ангел Кунчев

Софийска РП се задейства по фалшива реклама с името на д-р Ангел Кунчев

Софийска районна прокуратура се самосезира след излъчен репортаж по национална телевизия за неистинска реклама на медикамент, в която е замесено името на главния държавен инспектор д-р Ангел Кунчев, съобщиха от прокуратурата. По време на репортажа стана ясно, че рекламата се разпространява в интернет пространството от сайт, в който се казва, че доцентът е открил препарат за възстановяване на зрението и че е представил медикамента в интервю в национална телевизия. Софийска районна прокуратура образува преписка по случая и възложи проверка на Дирекция „Киберпрестъпност“ към ГДБОП – МВР. В нея следва да изяснят всички обстоятелства, касаещи рекламата и да се установят евентуално лицата в България, които рекламират, продават и доставят медикамента.

comment 0
visibility 774
До 3 години затвор грозят „Мис Силикон“, която шофира дрогирана в София

До 3 години затвор грозят „Мис Силикон“, която шофира дрогирана в София

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишната Катрин Йорданова, по-известна като „Мис Силикон“ за шофиране след употреба на наркотични вещества, съобщават от обвинението. Вчера – 12 февруари, обвиняемата шофирала лек автомобил „Мерцедес“ по ул. „Атанас Манчев“ в София, след употреба на кокаин, което е установено по надлежния ред с протокол за химикотоксикологична експертиза, издаден от ВМА. До 3 години затвор грозят „Мис Силикон“, която шофира дрогирана в София По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 години и „глоба“ от 500 до 1500 лева. Обвиняемата не е осъждана. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева.

comment 0
visibility 665
Столичанин ще лежи 17 години в затвор заради жестокото убийство на жена си

Столичанин ще лежи 17 години зад решетките заради жестокото убийство на жена си

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) съдът призна за виновен мъж за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и в условията на домашно насилие. Подсъдимият получи наказание от наказание 17 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщават от обвинението. Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП. Подсъдимият е предаден на съда за това, че за времето от 21 август 2022 г. до около 04:00 ч. на 24 август 2022 г. в къща в с. Войнеговци умишлено умъртвил Д. Д., като ѝ нанесъл множество удари с ръце и крака по тялото, главата и крайниците. В резултат на това пострадалата получила множество травматични увреждания – кръвонасядания, охлузвания, счупвания на 3 ребра, както и травматично разкъсване на слезката, довело до масивен кръвоизлив в коремната кухина, който причинил смъртта ѝ. „Убийството е извършено с особена жестокост, тъй като броят, видът, тежестта и локализацията на всички наранявания сочат за проявена от обвиняемия изключителна ярост и ожесточение“, казват от СГП. Деянието е извършено в условията на домашно насилие, предшествано от системно упражняване на физическо и психическо насилие от страна на обвиняемия спрямо пострадалата, с която се намирал във фактическо съжителство от началото на 2010 г. до смъртта ѝ. Откриха тяло на жена в софийското село Войнеговци По време на съжителството на С. К. и Д. Д., обвиняемият проявявал физическа агресия и към трите им общи деца, а най-вече срещу сина на пострадалата от предишна връзка. Издадена е и заповед за незабавна защита, с която С. К. бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо Д. Д. и четирите ѝ деца. С. К. нарушавал заповедта и в един от случаите изритал с крак в областта на половите органи сина на Д. Д. В тази връзка С. К. е признат за виновен за престъпление и му е наложено наказание глоба. Освен това пострадалата многократно гонила обвиняемия от общинското жилище в ж.к. „Люлин", където била настанена с четирите си деца. Впоследствие тя се принудила да отиде с децата си в бащината ѝ къща в с. Войнеговци. На 14 май 2020 г. в гореописаната къща и въпреки заповедта, С. К. нанесъл побой върху Д. Д. Жената позвънила на тел. 112. Бил изпратен екип на полиция и е образувано досъдебно производство. С. К. отново бил признат за виновен. Междувременно от Отдел „Закрила на детето" при Дирекция „Социално подпомагане" децата на Д. Д. били изведени от дома ѝ и настанени при приемни семейства. Жената обаче останала да живее със С. К., който продължил да я тормози системно, като в един от случаите я намушкал с нож в областта на бедрото. Заради силния кръвоизлив лично обвиняемият подал сигнал на тел. 112. Той съобщил, че жена му се е самонаранила и самата тя потвърдила думите му. Пострадалата била транспортирана в болнично заведение, но отказала да подаде сигнал. След случая, Д. Д. трябвало да ходи с патерици. Насилието спрямо нея продължило, като тя се оплаквала на близки и роднини от непрекъснатите физически нападения на мъжа си. Те я виждали с различни наранявания по тялото и я съветвали да напусне обвиняемия, но тя от страх отказвала. През август 2022 г. Д. Д. успяла да избяга за кратко на неустановено място в. гр. Костинброд. Тогава споделила в телефонен разговор на една от приемните майки на децата ѝ, че не издържа повече. Не след дълго С. К. разбрал местонахождението ѝ и я заставил да се прибере с него в с. Войнеговци. Системните побои и вербалната агресия над Д. Д. продължили до убийството ѝ. С присъда от 8 февруари 2024 г. СГС призна подсъдимия за виновен в това, че е умъртвил умишлено Д. Д. с особена жестокост и в условията на домашно насилие. СГС наложи на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 17 години и определи първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Първоинстационната присъда на СГС не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София.  

comment 0
visibility 564
Мъж обра магазин и сладкарница в Годеж, хванаха го

Мъж обра магазин и сладкарница в Годеч, хванаха го

Извършител на две кражби в Годеч е задържан след бързи действия на полицейските служители, съобщават от Областната дирекция на МВР-София. Към 7:00 часа на 12 вчера в РУ-Костинброд постъпил сигнал за извършена кражба на 130 лева и бутилка алкохол от хранителен магазин в Годеч. Малко по-късно последвал и втори сигнал за кражба в същия град. Съобщено било, че е разбит прозорец на сладкарница, намираща се в двора на училище, и от обекта е отнета парична сума в размер на 50 лева. След незабавни оперативни действия полицейските служители влезли в дирите на извършителя – стар познайник на органите на реда. 50-годишният годечанин е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

comment 0
visibility 868
-

Кръвната проба на „Мис Силикон“ потвърди, че е шофирала в София на кокаин

Готова е кръвната проба на Катрин Йорданова, известна като "Мис Силикон", съобщи "24 часа". Изследването потвърждава, че тя е шофирала след употреба на кокаин.Вчера 23-годишната носителка на титлата беше арестувана в столичния "Студентски град", след като проверката с полеви тест показала положителен резултат.В Студентски град арестуваха 23-годишна на кокаин зад воланаПреди дни Йорданова публикува в социалните мрежи видео, на което се вижда, че шофира с превишена скорост в градски условия, а на предното стъкло на автомобила има стикер на Народното събрание. От пресцентъра на Народното събрание обявиха, виждащия се в новия клип стикер е копие, наподобяващо стикер на служебен автомобил от гаража на парламента.Колата на нарушителката в момента е иззета и ще бъде конфискувана, ако тя бъде призната за виновна. Тъй като Йоданова не е собственик (колата е била на лизинг), тя ще плаща стойността ѝ. Може да бъде осъдена и на до 3 години затвор.

Криминални

Криминални новини никога не липсват в ежедневието. Факт е, че са от групата на предпочитаните. Тъй като София е милионен град, за реда в него се грижат 9 Районни полицейски управления. От пресцентъра на МВР ежедневно се изпраща актуакна информация до пощата на медията за криминалните събития от деня.

Криминални новини от СДВР

Криминални новини от СДВР

1 РУ в София

1 РУ се грижи за спокойствието и ограничаване на криминалните прояви в три от столичните райони, а именно Изгрев, Средец и Слатина с общ брой население 166 000 човека. 

Изключително важна е превенцията от криминални прояви на територията на 1 РУ, тъй като тук са разположени сградите на редица министерства, агенции и чуждестранни посолства. В тези райони се намират и важни за София спортни съоръжения, които трябва да бъдат охранявани и криминални типове нямат място там. Мероприятията, културни и спортни, които се провеждат в тези обекти, са следени и охранявани от служители на управлението. Криминалните прояви трябва да са сведени до минимум, тъй като при посрещане или изпращане, междуправителствените делегации минават през района на 1 РУ. 

2 РУ в София

2 РУ носи отговорността за криминалните прояви и съхраняване спокойствието на жителите на районите Сердика, Надежда и Нови Искър. В тези райони живеят повече от 180 000 столичани. На територията на 2 РУ са разположени Централна ЖП-гара и Автогара "София". Това са обекти, в които често се случват криминални инциденти и служителите от управлението са наясно с това. Други важни обекти са "Софарма", "Лакпром", завод "Зебра", търговски център "Илиянци" и др. На ул. „Клокотница“ пък се намира шатрата на Софийския цирк.

3 РУ в София

3 РУ е ангажирано с опазване на обшествения ред и превенция от криминални прояви в районите Възраждане, Красна поляна и Илинден. Служителите на управлението се грижат за живота и сигурността на повече от 188 000 човека.

4 РУ в София

4 РУ се грижи за два района в столицата – Лозенец и Триадица. Тук се намират столичния зоопарк и Южния парк, също така и значителен брой дипломатически представителства. От значителна важност е спазването на обществения ред и предотвратяването на криминални прояви не само заради тези два любими на софиянци обекта, но и заради Съдебната палата, Българско национално радио, Военна болница, Медицинска академия, Александроваска болница, клиника Света Екатерина, Правителствена болница, факултетите на СУ "Климент Охридски", НДК, "Сити център" и  "Bulgaria mall". Логично е, че въпреки старанието на служителите на реда, в централната градска част се случват редица криминални инциденти и катастрофи. Районът е изключително натоварен и е свързан с много дейности на жителите на града. 

5 РУ в София

5 РУ обслужва три столични района - Оборище, Подуяне и Кремиковци, освен тях служителите на управлението се грижат за реда и ограничаване на криминалните прояви в селата Яна, Желява, Долни Богров, Горни Богров и гр. Бухово.

Ключови обекти като Националната библиотека, храм „Александър Невски“, парк „Заимов“, паметника на Васил Левски, ЦУМ, Военната академия и Националния Военно-исторически музей, както и министерства, посолства и консулства се намират под опеката на 5 РУ. Изключително отговорна е ролята на управлението в превенцията на криминални прояви сред толкова важни обществени, държавни и дипломатически обекти. 

6 РУ в София

6 РУ се бори с криминалните елементи на обществото в Красно село, Овча купел и Витоша, както и селата: Владая, Мърчаево и Мало Бучино. Под опеката на управлението са най-главните столични пътни артерии като бул. "Цар Борис ІІІ", бул. "Гоце Делчев", бул. "България", Околовръстен път и др.

7 РУ в София 

7 РУ обслужва районите "Младост" и "Студентски". Тук се намират много резиденции и дипломатически представителства. Служителите правят всичко възможно, за да има по-малко криминални прояви в районите.

8 РУ в София

8 РУ бди за спокойствието на гражданите и предотвратява криминалните действия в кварталите Дружба, Цариградски комплекс, Абдовица, Димитър Миленков и Бусманци, десет села: Панчарево, Кокаляне, Пасарел, Лозен, Герман, Казичане, Кривина, Бистрица, Железница и Плана и 53 вилни зони с около 12 000 вили.

9 РУ в София

Служителите на 9 РУ работят усилено за предотвратяване на криминални прояви в Люлин, Връбница и Банкя. 

Криминални новини от ГДБОП

Криминални новини от ГДБОП

ГДБОП е специализирана служба, която се бори с организираната престъпност. Точно тя е достоверен източник на криминалните новини. Често ставаме свидетели и на зрелищни арести на криминални лица. Службата следи за нарушаването на закона, свързано с разпространението, притежанието и употребата на наркотици и наркотични вещества, злоупотреба с интелектуална собственост, компютърни престъпления, трафик на културни ценности и хора и др. 

Криминални новини от Специализирания наказателен съд

Криминални новини от Специализирания наказателен съд

Делата, които се гледат в този съд са за криминални престъпления на организирани престъпни групи. Медията ни с интерес следи подобни новини и ги публикува мигновено.

Криминални новини от Прокуратурата

Криминални новини от Прокуратурата

 Определено Прокуратурата има голям дял в публикуването на криминалните новини в сайта ни. Навременната и актуална информация, която изпращат на редакционната поща за криминалните престъпления, върху които работят, позволява да информираме гражданите бързо и акуратно за законовите действия на органите. 

Криминалните новини в медията ни

Криминалните новини в медията ни

Факт е, че ежедневно в столицата се съобщава за криминални престъпления. След като медията ни запознае читателите с някоя от актуалните криминални прояви, се стреми да проследи преминаването на случая през всички инстанции. Така вярата на хората в закона се повишава и няма как да е по друг начин. След като всеки от криминалните престъпници, веднъж заловен, е получил полагащото му се наказание. 

Разбира се, не всеки криминален случай има положително развитие. Не рядко нещата се объркват точно в момента, когато си мислим, че всичко се е наредило. Реалността не е като в криминалните филми, винаги да се стига до положителен резултат. Понякога криминалните случаи стигат до съда и адвокатите успяват да протакат делата с години. Изглежда обезсърчаващо, но голяма част от криминалните случаи действително завършват с наказание. 

Криминалните новини са изключително интересни за широката публика. Не е рядкост и столичани да се включват с адекватна помощ за разрешаването на някои от заплетените случаи. Това говори за будната гражданска съвест и нетърпимостта към криминалните прояви днес. 

За криминални престъпления съобщават и от Агенция митници. Техните изненадващи проверки обикновено водят до установяване на редица криминални престъпления. 

Криминалните новини се четат с огромен интерес. Нашата медия не прави изключение. Криминалните престъпления са доста любопитна страница и информацията за тях се радва на голям интерес. 

Криминални новини от СДВР

Криминални новини от ГДБОП

Криминални новини от Специализирания наказателен съд

Криминални новини от Прокуратурата

Криминалните новини в медията ни

Прочетете още