На Калотина предотвратиха контрабанда на близо тон фреон в забранени контейнери

-

Снимка: Facebook

Митнически служители на пункт Калотина предотвратиха контрабанда на близо тон хладилни агенти в забранени контейнери, съобщават от Агенция Митници. Близо един тон бутилки за еднократна употреба, съдържащи хладилни агенти са били открити при проверка на влизащ в страната товарен автомобил.

Според представените транзитни документи превозваният товар е текстил от Италия за България. При извършената щателна проверка митническите служители установят, че между легалната стока се пренасят и 80 контейнера с флуорсъдържащи парникови газове от типа R410A и 134А, с общо тегло 985 кг. За всички бутилки е установено, че имат само един клапан и надписи на английски език, че контейнерите не могат да се пълнят повторно.

В конкретният случай бутилките не са били описани в митническите документи, поради което е съставен акт за контрабанда по Закона за митниците и нелегалните стоки са задържани.

Допускането за свободно обращение на територията на Европейския съюз на контейнери за еднократна употреба съдържащи хладилни агенти е забранено, съгласно Регламент на Европейския парламент. Целта е да се ограничи употребата на флуорсъдържащи парникови газове поради вредата, която нанасят на околната среда, поясняват от агенцията.Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

По тялото на 45-годишния мъж в Западен парк има следи от насилие...

Аутопсията ще днесе яснота за случилото се с тялото 45-годишен мъж, намерено днес в столичния Западен парк. От мястото ...

Прочети още keyboard_arrow_right