Осъдиха двама фалшификатори на пари в София

-

Снимка: Столица.bg

Мъж и жена са били осъдени на "лишаване от свобода" за престъпления против паричната и кредитната система, съобщават от Софийска градска прокуратура.

Подсъдимият И. Н. е признат за виновен в това, че в два апартамента в гр. София, в ж.к. „Христо Смирненски“ и в ж.к. „Младост“, държал неистински парични знаци в големи количества, а именно 18 171 бр. банкноти с номинална стойност на всяка банкнота 100 щ.д. Освен това, на четири различни адреса в гр. София пазил и укривал предмети, материали и оръдия, за които знаел, че са предназначени за изготвяне на неистински парични знаци – банкноти с курс в страната и чужбина и пощенски марки. На обвиняемия е наложено едно общо най-тежко наказание – лишаване от свобода за срок от три години, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Подсъдимата Д. А. е призната за виновна в съучастие като съизвършител с И. Н., държала неистински парични знаци в големи количества, а именно 17 582 бр. банкноти с номинална стойност на всяка банкнота 100 щ.д. На обвиняемата е наложено едно общо най-тежко наказание – лишаване от свобода за срок от две години, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от четири години.

Според прокурора съдът неправилно е разделил общата съучастническа дейност на двамата подсъдими по мястото, където са намерени и иззети отделните веществени доказателствени материали и неправилно е оправдал подсъдимата Д. А. за част от извършените престъпления, за което са събрани достатъчно доказателства. Поискано е и завишаване на наказанията на двамата подсъдими.

Предстои разглеждане на делото от Апелативен съд – София.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Първа присъда за прокурорския син от Перник: 20 месеца условно...

20 месеца условно с четири години изпитателен срок е първата присъда, която получава прокуроският син Васил Михайлов от ...

Прочети още keyboard_arrow_right