Осъдиха на 2 години 25-годишен за закана за убийство и нарушаване на обществения ред в София

Осъдиха на 2 години 25-годишен за закана за убийство и нарушаване на общест

Снимка: Столица.bg

25-годишен мъж е осъден по обвинение на Софийска районна прокуратура за закана с убийство и нарушаване на обществения ред в столицата. По повдигнато от обвинение, включително и за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото той е получил 2 години лишаване от свобода, съобщиха от Софийска районна прокуратура.

Дж.Ч. признал вината си за двете престъпления и след споразумение, одобрено от Софийски районен съд, е осъден на „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, като изтърпяването на наказанието се отлага за срок от 5 години. Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от 2 години.

Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

На 23.02.2017 г., в периода от 8,50 до 9,00 часа в гр. София, на автобусна спирка по линия 285 в районите на площад „Лъвов мост“, „Сточна гара“ и „Мелницата“ в ж.к. „Хаджи Димитър“, в условията на продължаващо престъпление Дж.Ч. трикратно се е заканил с убийство на И.И.

На 23.02.2017 г., около 08,50 часа  в гр. София, на автобусна спирка по линия на № 285 в района на пл. „Лъвов мост”, Дж.Ч. се е заканил с убийство на И.И.,  като направил жестове, с които целял да покаже какво ще му стори и изкрещял „Ще те заколя!“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Около 08,55 часа в гр. София, след кръстовището на пл. „Сточна гара”, Дж.Ч., шофирайки лек автомобил „Ауди А 6“ след автобус № 285, се е заканил с убийство на И.И., като му правил жестове с показалеца на дясната си ръка около врата си.
Около 09,00 часа  в гр. София, на автобусна спирка по линия на № 285 в района на  автобусна спирка „Мелницата“ в ж.к.“Хаджи Димитър“, Дж.Ч. спрял лекия си автомобил пред автобус № 285, застанал пред него и извадил от вътрешния джоб на якето си неустановен тъмен пистолет, насочил го към И.И. и направил знак все едно ще стреля. Това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му- - престъпление по чл.144, ал.3, вр. с ал.1 вр. с чл. 26,  ал.1 от НК.

На 23.02.2017 г., в периода от 08,50 до 09,00 часа в районите на пл. „Лъвов мост”, пл.“Сточна гара“ и “Мелницата“ в ж.к.“Хаджи Димитър“, Дж.Ч. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той паркирал автомобила си на автобусна спирка на пл. “Лъвов мост“.

След като слизащите от автобуса пътници му направили забележка, той започнал да псува И.И. и останалите. Дж.Ч. тръгнал към И.И. и когато последният уплашено се качил отново в автобуса, обвиняемият се върнал в автомобила и започнал да го управлява след потеглилия автобус, като засичал всички автомобили по пътя си, присветвал многократно къси и дълги фарове и свирел постоянно с клаксона. През цялото време обвиняемият шофирал агресивно и опасно.

Когато спрял автобуса на спирка „Мелницата“ в ж.к. “Хаджи Димитър“, Дж.Ч. извадил от вътрешния джоб на якето си неустановен тъмен пистолет и го държал в ръката си, като демонстрирал явно неуважение към присъстващите.  Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и е извършено при управляване на моторно превозно средство - престъпление по чл.325, ал.3, вр. с ал.2, вр. с ал.1 от НК.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
 • Да, Слави ще направи правителство. (26%, 206 Гласове)
 • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 287 Гласове)
 • Не се интересувам от политика. (3%, 21 Гласове)
 • Нови избори. (29%, 228 Гласове)
 • Незнам, време е за плаж. (7%, 58 Гласове)
Общо гласували: 800 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Задържаха 42-годишен мъж, извършил измами в условия на рецидив...

Софийска районна прокуратура задържа 42-годишен мъж, извършил измами в условията на опасен рецидив, съобщават от институ...

Прочети още keyboard_arrow_right