Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
  • Да, Слави ще направи правителство. (26%, 205 Гласове)
  • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 280 Гласове)
  • Не се интересувам от политика. (3%, 20 Гласове)
  • Нови избори. (29%, 226 Гласове)
  • Незнам, време е за плаж. (7%, 57 Гласове)
Общо гласували: 788 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1922
Завърши Театралният фестивал "На стълбите" в парка "Заимов": Ето къде отива

Завърши Театралният фестивал "На стълбите" в парка "Заимов": Ето наградените

Театралният фестивал „На стълбите“, организиран от Театър „София“ и провел се на едноименната лятна сцена от 1 до 7 юли, стигна своя финал снощи. Близо 1000 зрители посетиха проявата в шестте вечери с конкурсен характер и се насладиха на постановките на гостуващите театри от столицата и страната със студена бира – подарък от организаторите.      Журито в състав Ириней Константинов – директор на Театър „София“,  Анелия Янева – театровед и театрален критик, проф. Маргарита Младенова – театрален режисьор и професор в НАТФИЗ, проф. Георги Каприев – професор в Софийския университет и театрален критик, реши, че награда за най-добър спектакъл не се присъжда. Награда за женска роля се присъжда на Ели Колева, Гергана Данданова и Меглена Караламбова в ролята на Агнес в спектакъла „Балдахинът“ на Театър Българска Армия. Награда за мъжка роля се присъжда на Георги Керменски в ролята на Стас в спектакъла „Женска логика“ на ДТ „Константин Величков“ Пазарджик, и Петър Димов в ролята на Мишел в спектакъла „Балдахинът“ на Театър Българска Армия. Поощрителна награда за проявен професионален дух се присъжда на целия екип на спектакъла „Женска логика“ на ДТ „Константин Величков“ Пазарджик във връзка с извънредната ситуация, предизвикана от изсипалия се неочаквано силен дъжд.   За неволите, които климатичната обстановка причини на екипа на Театър „София“ по време на фестивала, директорът Ириней Константинов разказва: „Всяка вечер успявахме да превърнем в прекрасно преживяване. Опитвахме се да надхитрим природата, но не ни се получаваше. Дъждът ни изненада два пъти. На самото откриване на фестивала минахме неколкократно от леко прикапване до по-силен дъжд, но дъждобраните, които раздадохме на всички присъстващи, ни запазиха сухи. Докато при представлението на ДТ „Константин Величков“ Пазарджик на 5 юли, изведнъж „зададе се облак страшен“, както пише Яворов и се изсипа порой. Дъждобраните не помогнаха и аз излязох на сцената и спрях представлението, като помолих хората да се скрият във фоайето. Те търпеливо изчакаха, а ние набързо преместихме декора вътре и представлението продължи в залата.“      

comment 0
visibility 1905
Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 откри изложба на Хубен Черкелов

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 откри изложба на Хубен Черкелов (СНИМКИ)

Юбилейната изложба “Капитал” от личната колекция на художника Хубен Черкелов предизвика огромен интерес при официалното откриване в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5. Изложбата представлява 23 творби, изображения от български банкноти. Банкноти, защото те са символ на общото доверие, вярата в паричната стойност – една хартия може да струва много повече, отколкото е хартията и мастилото за производството й, каза Хубен Черкелов при откриването. В картините си използвам акрил и фолио върху платно от памук или полиестерна смес, за да имитира това, което монетните дворове използват за отпечатване и обезпечаване на банкнотите. „Използвам предимно по-стари валути, защото новите са доста унифицирани. Еврото е доста скучно. В Азия и Южна Америка имат много цветни и хубави сюжети, които мен ме радват”, каза той. Картините му са визуални образи от стари и различни валути от САЩ и други държави по света. Превръща парите в обекти, в предмети, в картини и портрети, размишлявайки върху връзката между политика, финанси, история и изкуство. Улавя духа на оригинала. Сред множеството картини може да видите и скулптура на глава – подобно на тези, които са популярни по цял свят от край време: класически реалистичен образ, само че е на Дарт Вейдър - 2 долара от Нова Зеландия, Дон Кихот - 1 песета, 100 песети, Сервантес, Бенджамин Франклин - 100 долара 2020, 2015, Джордж Вашингтон, Марк Твен и много други. Значителна част от работите на Хубен Черкелов са свързани и със значими за изкуството ни имена като: Иван Мърквичка, Антон Митов, Ярослав Вешин, Иван Милев, изобразени върху банкноти, печатани през 20-те години. Експозицията може да бъде разгледана до 30 юли в Салонната зала на Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5.

comment 0
visibility 2154
Владо  Карамазов с 11 награди от Международен фотографски конкурс в Москва

Владо Карамазов с 11 награди от Международните фотографски награди в Москва

  Обичаният актьор Владимир Карамазов продължава да жъне успехи и като фотограф. Той сподели в личния си профил в социалната мрежа, че от  Московските международни  фотографски награди(MIFA) е взел 11 отличия в различни категории.    Карамазов е станал  People Photographer of the Year  на събитието. Снимката, която му е донесла това сериозно отличие, се нарича  „Кално детство”. Тя е взела първото място в категория „People”. В тази категория по принцип има подкатегории като Портрет, Улица, Деца. Но на тези награди всички са събрани в „People”. Карамазов има още награди в същата категория – 3 златни отличия, 1 сребро и 2 бронза. А в категорията „Събития” снимката му е станала втора. "Общо 11 награди от MIFA 2021. Щастлив съм, защото тези награди са за кадри, които много харесвам и които разказват истории на хората. Това, заради което всъщност снимам. Признавам, че се бях откъснал от хората, заради разочарования, заради взаимоотношения... Хората ме натоварваха. Но фотографията ми показа друга страна от човечеството. Накара ме да се вгледам в очите и душите. В момента мога смело да кажа, че се превърнах в ловец на интересни хора.  Това ме вълнува и зарежда. И най-важното, започнах отново да харесвам човеците! Благодаря MIFA. Много благодаря и на моите музи - Neda Spasova / Неда Спасова  Жоро Цанов, Юсуф Съртев и всички хора, които срещам", споделя развълнуваният творец във Фейсбук.      

Реклама
comment 0
visibility 3796
Ретро трамваят ще отведе малчуганите до "Спирка изкуство" в парка на "Люлин

Ретро трамваят ще отведе малчуганите до "Спирка изкуство" в парка на "Люлин"

Ретро трамваят на София ще отведе до "Спирка изкуство" малките столичани на 12 юли- понеделник. Чудната и магична спирка се намира в парка на "Люлин". Там ще има творчески ателиета за деца. Водещ на ателието по рисуване ще е актрисата Таня Гигова, писателката Зорница Христова ще води ателието по писане. Това съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община.   За младите творци ще има награди и разходка с ретро трамвая. За веселото настроение ще се погрижат актьорите от Атракционен клуб „Ная“ към Общински културен институт „Средец“. В парка ще спре и Библиобусът на Столична библиотека. Повод за инициативата е 120-годишнината от потеглянето на първия трамвай в столицата.   Начален час на ателието по рисуване: 10.00 ч. Начален час на ателието по писане: 11.00 ч. Библиобус: от 10.00 до 12.00 часа. Ретро трамваят ще тръгне от спирка „Община Люлин“ (в посока центъра) в 10.00 и в 11.00 ч   Организатор на „Спирка изкуство“ е дирекция „Култура“ на Столична община, партньори са „Столичен електротранспорт“ ЕАД, Район „Люлин“ и Столична библиотека - Филиал „Люлин“. Инициативата е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г. Вход свободен.  

comment 0
visibility 2683
Софийската опера и балет представя 9 спектакъла на сцена в езерото „Панчаре

Софийската опера и балет представя 9 спектакъла на сцена в езерото „Панчарево“

„Жената от езерото“ от Росини ще има премиера в София 202 години след създаването си. Постановката на Софийската опера и балет ще представи 9 спектакъла на сцена в езерото „Панчарево“. За главната роля на Елена, оплетена в сложни любовни и политически отношения с трима мъже, включително краля на Шотландия, е поканена Мария Радоева. Младата певица от години живее в Италия. Изявява се в оперните театри в Модена, Торино, Верона, Лука, Пиза .Солист на театъра в Ерл, Австрия, където триумфира в други две Росиниеви творби „Семирамида“ и „Ермионе“ под диригентството на Густав Кун. В Софийската опера и балет дебютира през 2010 като Мюзета от „Бохеми“ на Пучини, спектакъл от проекта под егидата на НБУ „Райна Кабаиванска представя свои студенти на световната оперна сцена“. Радоева изпълни блестящо прочутата ария “Tanti affetti” от „Жената от езерото“ през 2014 на Гала концерта в чест на 80-ия рожден ден на Райна Кабаиванска в зала 1 на НДК. Още двама лауреати на майсторските класове на Кабаиванска в НБУ са част от елитния певчески състав – тенорът от Венецуела Рейналдо Дроз и българското мецосопрано Весела Янева.

comment 0
visibility 1952
В градинката на „Кристал“ откриха изложбата „Близо до теб“

В градинката на „Кристал“ откриха изложбата „Близо до теб“ (СНИМКИ)

Изложбата „Близо до теб“, посветена на привързаното родителство бе открита днес в градинката на „Кристал“. Изложбата проследява  чрез снимки първия конктакт между новородено и неговата майка, общите занимания, вкючващи физическа активност като гимнастика и плуване, занимания в кухнята и домакинството, като и активности на открито – разходки, опознаване на нови места и хора. „Близо до теб“ може да бъде видяна от софиянци и гостите на столицата до 19 юли. Организатор е Ива Петкова, дългогодишен консултант по кърмене, бебеносене и ранно детско развитие. Фотограф на кадрите е Калина Серафимова. В изложбата участват актрисата Весела Бабинова, интернет инфлуенсърите Антоанет Пепе и Наталия Такова, както и родители, които са извън публичния фокус и техните деца. Изложбата се реализира в партньорство със Столична община, дирекция „Култура“.

comment 0
visibility 2045
В Софийското Ларго представиха спектакъла “Пътуване из България”

В Софийското Ларго представиха спектакъла “Пътуване из България”

Млади артисти  представиха магията на седем фолклорни области на България с музикалния спектакъл „Пътуване из България“ в Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ (зона Ларго). Автентичният български фолклор беше пресъздаден чрез съвременна режисура, пъстри носии, красиви орнаментирани песни, кръшни хора, ръченици, дигитална сценография и електронна музика. Седемте народни певици Ася Георгиева, Габриела Миланова, Габриела Иванова, Марина Маринова, Мария-Магдалена Брегова, Милена Великова, Петя Михайлова чрез своите песни “разказаха” истории за красотата на нашата Родина, за моми и момци, за смели юнаци и весели седенки от пиринска, странджанска, добруджанска, шопска, родопска, тракийска и северняшка фолклорни области. Проектът “Пътуване из България” се реализира от Сдружение „Алтернативен свят Оренда“ с подкрепата на Столична община – Лятна програма, Национален фонд „Култура“ и с партньорството на Регионален исторически музей – София.

comment 0
visibility 4169
В София и страната: Организират Европейската нощ на музеите

В София и страната: Организират Европейската нощ на музеите

17-ото издание на Европейската нощ на музеите ще се проведе на 3 юли. По традиция в последните години само в София в Европейската Нощ на музеите се включват над 50 музея и галерии, които посрещат хиляди посетители със свободен вход. Инициативата е подета за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата. Българските музеи и галерии се включват още в първото ѝ издание, обясни БНТ. Програмата за отбелязване на традиционната европейска инициатива, изготвена от дирекция "Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ при Министерството на културата, включва: тематични изложби, концерти и разнообразни арт прояви, посветени на Нощта. Включени са 42 музея, художествени галерии и техните филиали от 21 области в страната. В инициативата участват държавни и общински музеи и художествени галерии.

comment 0
visibility 1852
На 5 юли връчват наградите от конкурса за поезия "В полите на Витоша"

На 5 юли връчват наградите от конкурса за поезия "В полите на Витоша"

На 5 юли от 18 часа в двора на къщата музей на Пейо Яворов ще бъдат връчени наградите в Националния конкурс за поезия „В полите на Витоша”. В тазгодишното издание участваха 102 автори с над 280 стихотворения. Това съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община. Жури в състав: Димитър Христов, Надежда Захариева и Атанас Капралов – определи носителите на наградите.   Албена Димитрова – Първа награда – 800 лв. и малка пластика от Светлин Ботьов Нели Коларова – Втора награда – 500 лв. Веселин Веселинов – Трета награда – 300 лв. Отличия, всяко в размер на 100 лв., получават Сибила Алексова, Петя Павлова и Цветанка Ангелова.    

comment 0
visibility 2314
Театър София открива Театрален фестивал „На стълбите“

Театър София открива Театрален фестивал „На стълбите“

Театър София открива Театрален фестивал „На стълбите“ на 1 юли от 20:30 часа. Фестивалът ще се проведе на лятната сцена пред сградата на театъра в периода до 7 юли включително, съобщиха от Театър София. Програмата му включва постановките „Съблечи се за вечеря“ на Младежки театър „Николай Бинев“, „Нечистата“ на Театър НАТФИЗ, „Балдахинът“ на Театър Българска Армия, „Женска логика“ на ДТ „К. Величков“ Пазарджик, „Портокалова кожа“ на Театър „Възраждане“ и „Слава“ на ДТ Пловдив. Всички те ще се състезават за наградите за „Най-добър спектакъл“, „Най-добра актриса“ и „Най-добър актьор“, които ще бъдат определени от авторитетно жури в състав: Ириней Константинов – директор на Театър „София“, Анелия Янева – театровед и театрален критик, проф. Маргарита Младенова – театрален режисьор и професор в НАТФИЗ, проф. Георги Каприев – професор в Софийския университет и театрален критик, Кирил Вълчев – журналист и генерален директор на медийния партньор БТА. Във фестивалните дни паркът „Заимов“ ще се изпълни с оживление, творчество, споделеност, вдъхновение и радост, а сърцето му ще тупти с ритъма на изкуството. За всеки пълнолетен зрител ще има подарък – студена бира.

comment 0
visibility 1980
Театър „София“ открива фестивала „На стълбите“

Театър „София“ открива фестивала „На стълбите“

Театър „София“ открива фестивала „На стълбите“ на 1 юли от 20:30 часа. Фестивалът ще се проведе на лятната сцена пред сградата на театъра в периода до 7 юли. Зрителите ще могат да гледат постановките „Съблечи се за вечеря“  на Младежки театър „Николай Бинев“, „Нечистата“ на Театър НАТФИЗ, „Балдахинът“ на Театър Българска Армия, „Женска логика“ на ДТ „К. Величков“ Пазарджик, „Портокалова кожа“ на Театър „Възраждане“ и „Слава“ на ДТ Пловдив. За всеки пълнолетен зрител ще има подарък – студена бира.

comment 0
visibility 1974
Наградиха Детския радиохор на БНР с плакет "Св. Св. Кирил и Методий"

Наградиха Детския радиохор на БНР с плакет "Св. Св. Кирил и Методий"

В Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев удостои с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ Детския радиохор на Българското национално радио. Отличието се връчва за изключителен принос към развитието и популяризирането на българското изкуство и култура и по повод 60-годишнината на Детския радиохор на БНР, съобщи БНТ. Събитията, посветени на 60-годишнината , се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

comment 0
visibility 2137
Елина Кешишева представя новата си изложба в „ART Детектив“

Елина Кешишева представя новата си изложба в „ART Детектив“

Талантливата фотографка Елина Кешишева, заснела редица световни знаменитости, представя новата си изложба в подкаста за култура и изкуство на БНТ „Арт Детектив“. В специалния епизод водещата Симона Кръстева представя Елина Кешишева с авторската ѝ изложба в „Квадрат 500“, която стартира на 24 юни и ще продължи до 1 август. Фотографката разказва за професионалните си постижения и вдъхновения.  Даян Крюгер, Ева Грийн, Ник Крйв, Вин Вендерс, Настася Кински са малка част от звездите, застанали пред обектива на българката. А списъкът с топмодели и модни сесии за прочути дизайнери е още по-дълъг, като сред тях е и последната кампания на Dior. Елина е първият български фотограф, който участва в платформата „Майстори на фотографията“.

comment 0
visibility 1963
Пред НДК откриха фотоизложбата „Витоша – планината, която дава живот“

Пред НДК откриха фотоизложбата „Витоша – планината, която дава живот“ (СНИМКИ)

Фотоизложбата „Витоша – планината, която дава живот“ бе открита пред НДК днес. В експозицията са включени 28 пана, разположени градинката пред НДК, покрай алеята при входа откъм кръстовището на бул. Патриарх Евтимий и „Фритьоф Нансен“ (бивш „Кравай“), в Галерия на открито пред Лятно Кино Кабана. Фотоизложбата се организира от „София – европейска столица на спорта“. Зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов поздрави присъстващите на церемонията. Балабанов благодари на авторите на фотографиите, като изтъкна значението на Витоша за развитието на града и региона. Зам.-кметът на Столична община отличи авторите на творбите и изтъкнати деятели за цялостната им дейност в полза на планината. Сред тях бяха Анна Петракиева – директор на Природен парк „Витоша“, Ани Пенчева –  организатор на Обиколката на Витоша и Георги Радев – неизменна част от спортните събития в планината. Тримата бяха отличени и от БОК със „Златна значка“, а фотографите със „Сребърна значка“, връчена от генералния секретар на БОК Белчо Горанов.

comment 0
visibility 2327
В градинката на „Кристал“ откриват изложбата „Близо до теб“

В градинката на „Кристал“ откриват изложбата „Близо до теб“

Изложбата „Близо до теб“ представя мигове на привързаното родителство. Кои малки действия и моменти от ежедневието помагат на децата ни да израстнат като уверени личности ще покаже изложбата „Близо до теб“, която се открива на 5 юли в градинката на „Кристал“.   Снимковият разказ, който софиянци и гости на столицата могат да видят до 19 юли, разкрива  моменти и от живота на някои популярни лица с техните деца. „В моята практика като консултант наблюдавам, че родителите имат нужда от подкрепа и информация. Тяхното желание да се грижат по адекватен начин за децата си, се сблъсква със страховете и притесненията им дали се справят достатъчно добре. Затова реших да покажа пред по-широк кръг от хора как родителите се справят с някои плашещи моменти и как с малки стъпки, но с много внимание, любов и желание се постигат невероятни неща в отглежането на бебета“, споделя Ива Петкова, инициатор и организатор на изложбата. Фотограф на изложбата е Калина Серафимова. Изложбата се реализира в партньорство със Столична община, дирекция „Култура“.

Култура

София е културен център на страната и това е логично, тъй като тук са съсредоточени най-големите институции на културата. Медията ни ежедневно публикува десетки новини за културни събития и инициативи, свързани с българската култура. Огромният брой театри, кина, галерии, музеи, библиотеки, концертни зали и читалища са гаранция за качествена и богата култура, на която се радват столичани и гостите на столицата. Новините за всяко ново събитие от областта на културата,  допълнително засилват интереса на гражданите.

Театрална култура

Театрална култура

Факт е, че всички театри на територията на София не спират напълно дейността си извън сезона. Нормално е културата да няма почивен ден. Трупите на Народния театър „Иван Вазов“, Сатиричния театър и Музикалния театър имат чудесни инициативи, които поддържат непрекъснато интереса към тях на хората от всички възрасти. В репертоара на всички театри присъстват заглавия, които са непреходни и трябва да се видят от всеки любител на театъра. Много активна е и дейността на учебния театър на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Театралната култура е в своя възход. 

Студентите са пълни с енергия и нямат търпение да дадат всичко от себе си, за да намерят мястото си в театралните среди на родните театри и да се влеят в културата на страната. Новини за представленията им присъстват в медията ни всяка седмица.  

Новините за бродуейските мюзикъли, поставяни в Музикалния театър се радват на голям интерес от страна на читателите. Културата на мюзикълите намери чудесна почва у нас.

Кино култура

Кино култура

Традиционните кина от миналото вече са рядкост. Тази култура е претърпяла своето развитие. Повечето кина вече съчетават модерна визия и иновации в преставянето на филмите. Това определено увеличава многократно публиката, а новините за новостите в програмите им са доста четени. Няма как да се спрат иновациите в културата.

Последните събития в културата на София - кинофестивалите - привличат не само родни фенове и звезди, но и редица известни имена от световното кино. Кристоф Ламбер остана очарован от професионализма и таланта на българските артисти, режисьори и сценаристи, както и от културата на българите.  

Музикална култура

Музикална култура

Столицата е предпочитана за провеждането на концерти на известни певци и музиканти не само от България, но и от целия свят. Медията ни ежедневно публикува новини, отразяващи музикалната култура в столицата. Предпочитани места за провеждане на големи концерти са новата зала Арена Армеец, Зала 1 на НДК. Зала България е домакин предимно на симфонични концерти. Изобилстват новини за редица културни събития, които се провеждат в НДК. Програмата за културните прояви там е известна месеци напред и хората търсят информация за всичко актуално. Музикалната култура има своите привърженици.

Книжовна култура

Книжовна култура

С гордост можем да отбележим, че столичните библиотеки са средище на културата. Нашата медия се стреми да отразява всичко това с актуални и изчерпатени новини. 

Фондовете на най-големите библиотеки – Националната библиотека и Столична библиотека – непрекъснато се обогатяват. Екипите им се стремят да достигат до сърцата на всички възрасти по подобаващ и съвременен начин и да обогатяват културата на населението. Из районите се движи мобилна библиотека, която осигурява забавление и приятен отдих за деца и възрастни в столичните паркове. Така културата отива при хората. Редовно се публикуват новини за инициативите на библиотеките в сътрудничество с други институции, свързани с културата. В началото на учебната година имаше чудесна инициатива за училища и университети - всеки учащ, закупил карта за градския транспорт, получи безплатна карта за ползване на библиотека и си избра книга за личния си архив. Нашите новини отразиха тази проява на културата.

Традиционната инициатива Поет и Преводач на месеца в Столична библиотека също се радва на успех, а новините за предстоящия месец се чакат с нетърпение. Видно е, че културата винаги е водеща.

Музейна култура

Музейна култура

София е древен град. Историята е на всяка стъпка. Историческата култура е на особена почит. Нашите новини неведнъж информират за безценни исторически находки, на които се натъкват строители съвсем случайно. 

Новините за уникалните и забавни събития за деца в Античния комплекс Древна Сердика в района на Ларгото са особено предпочитани. Тези събития  са тематични и обогатяват културата на подрастващите. 

Националната художествена галерия наскоро беше домакин на уникална изложба – гостуваща изложба, представяща меча и златният пръстен на хан Кубрат. Новините, които нашата медия публикува, изкушиха множество любопитни почитатели на историческата култура да разгледат изложбата. 

За традиционните български празници музеите организират забавни работилници за деца. В тях децата изработват козунаци, великденски яйца, мартеници или сурвачки. Новините насочват любознателните към правилните събития и съдействат за повишаване на интереса към националната култура.

Художествена култура

Художествена култура

Голяма част от населението на столицата обича изобразителното изкуство и скулптурата и приветства всяко събитие, свързано с художествената култура. Многобройните галерии в София предлагат уникална възможност за забавление и обогатяване на културата. Някои предлагат чаша вино по време на разглеждане на изложбата. Други предлагат възможност на гостите да създадат своя картина. Всичко това се харесва от посетителите и новините за предстоящите изложби определено се чакат с нетърпение. 

Много от столичните галерии организират детски арт работилници, които се провеждат през почивните дни. Така децата успяват да научат много ценни уроци за рисуването с различни техники и да разкрият таланта си, както и да обогатят личната си култура

Медията ни отразява новините от редица мащабни събития на културата като Панаира на книгата, Новогодишен музикален фестивал и др. 

Няма как в милионен град с наличието на редица културни институции културата да не е на достатъчно високо ниво. Доказателство за това е и споделеното от редица чуждестранни гости в столицата. Столичната култура се радва на огромен интерес.

Покрай многобройните новини за дейността на столичната администрация, спортните събития, трафика и новите постижения на лекарите в столичните лечебни заведения, тези за водещите събития от културата са като свежа глътка въздух сред злободневните новини.

Новините за култура се следят с интерес не само от столичани, но и от жителите на населените места в цялата страна. Те получават актуална информация за всичко в София от нашите публикации и успяват да присъстват на избрани от тях събития от различни направления на културата

Като цяло, информацията, която дават публикуваните от медията ни новини за култура  е актуална, изчерпателна и полезна и това се потвърждава от коментарите за всяка една от тях, както и многократните споделяния в социалните мрежи. Целта ни е да достигнем до душата на всеки човек и да му дадем ценната за него информация и да му помогнем да се доближи максимално до културата. 

Театрална култура

Кино култура

Музикална култура

Книжовна култура

Музейна култура

Художествена култура

Прочетете още