Книга, издадена с подкрепата на Столична община, получи награда „Златен лъв“

photo_library
 • Книга, издадена с подкрепата на Столична община, получи награда „Златен лъв

  Снимка: СО Дирекция "Култура"

 • Книга, издадена с подкрепата на Столична община, получи награда „Златен лъв

  Снимка: Снимка: СО Дирекция "Култура"

Книга, издадена с подкрепата на Столична община, получи Голямата награда „Златен лъв“ на Асоциация „Българска книга“ за 2021 г., съобщи СО.

„Един ден в музея“ на Тодор Петев, Зорница Христова и Сияна Захариева бе удостоено с наградата „Златен лъв“ за издателски проект с най-голяма обществена значимост.

Книгата на издателство „Точица“, която е забавен и богато илюстриран пътеводител за деца и родители из софийски музеи, е създадена с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ в направление „Активни публики“.

Направлението подкрепя проекти с културно-образователна и социална насоченост, стимулиращи участие в творчески инициативи и създаване на активна публика.

„Радвам се, че издателство „Точица“ получи наградата за проект с обществена значимост за книга, създадена в партньорство със Столична община. Това е модерно и интересно издание, което привлече вниманието на децата и увлекателно ги въведе в света на науката и знанието.

Подобни издания с висока художествена и образователна стойност са сред проектите, с които Столична община се гордее.“, заяви заместник-кметът по "Култура, образование, спорт и младежки дейности" Мирослав Боршош.

Освен финансова подкрепа за изданието, Столична община е предоставила на всички детски градини в града екземпляри от книгата, за да може и най-малките да имат възможност да надникнат във вълнуващия свят на науката, историята и изкуствата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Осмо издание на “Срещи на младото европейско кино” в София...

Прожекции на непоказвани досега филми, уникален киноконцерт, уъркшопи и лекции и международна конференция очакват младит...

Прочети още keyboard_arrow_right