Музикалният театър в София играе „Царицата на чардаша“ в памет на Арон Аронов

-

Снимка: Музикален театър

Музикалният театър в София играе оперетата „Царицата на чардаша“ в памет на тенора Арон Аронов, който почина на 85-годишна възраст през юли тази година. Това съобщават от театъра.

Спектакълът ще се играе на 8 октомври, събота, от 19:00 часа.

Творбата на Калман „Царицата на чардаша“ е емблематична за кариерата на големия артист Арон Аронов, преминала на сцената на Музикалния театър. За 45 години творчески път Аронов играе в 975 спектакъла на „Царицата на чардаша“ ролята на Едвин и 134 пъти ролята на Фери Бачи от същата оперета. Многобройни са превъплъщенията му в главните роли и на други ключови оперети от репертоара на Музикалния театър: Данило от „Веселата вдовица“; Граф Тасило от „Графиня Марица“;Айзенщайн, Фалке и Алфред от „Прилепът“; Баринкай и Хомонай от „Цигански барон“ и други.

„Царицата на чардаша“ на Музикалния театър е класическа и в същото време съвременна трактовка на оперетата на Калман. Модерното в нея е не само в динамиката на действието, но е изведено и във взаимоотношенията между героите.

Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестрация в музиката на Калман, увличащото и изпълнено с комични обрати либрето, динамичната хореография и красивите костюми и сценография. Режисьор -постановчик е Адриан Холендер, режисьор- Марияна Арсенова, диригент – постановчик - Любка Биаджони, сценографията е костюмите са дело на Иван Савов, хореографията на Мариан Стефанов, хормайстор е Людмил Горчев

На 8 октомври в „Царицата на чардаша“ ще гледаме солистите: Добрина Икономова(Силва), Пеньо Пирозов(Едвин), Катерина Тупарова(Щаси), Александър Мутафчийски(Бони), Христо Сарафов(Фери Чаби), Светлана Иванова(Цилика). В останалите роли участват: Румен Григоров, Лъчезар Лазаров, Иван Панев, Георги-Маноел Димитров, Александър Василев, Грозданка Филипова. Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Александър Мутафчийски празнува юбилей на сцената на Музикалния т......

Александър Мутафчийски, които е артист-солист и режисьор на Националния музикален театър в София, чества своя 50-годишен...

Прочети още keyboard_arrow_right