Осмо издание на “Срещи на младото европейско кино” в София

-

Снимка: Цвета Арнаутска / Сдружение "Арте Урбана Колектив"

Прожекции на непоказвани досега филми, уникален киноконцерт, уъркшопи и лекции и международна конференция очакват младите почитатели на Седмото изкуство и техните учители и родители през юни във Френски институт, Чешки център и Гьоте-институт.

Осмото издание на “Срещи на младото европейско кино” - едно от най-оригиналните киносъбития, ориентирано към кинообразованието и по-младата аудитория, тази година ще предложи на посетителите още по-богата програма с вход свободен!

Организаторите на фестивала от Сдружение “Арте Урбана Колектив” споделят, че главната цел, която си поставят, е да се начертаят бъдещи перспективи за развитието на артистичното образование в България и Европа.

Тази година събитието ще бъде от две части. От 20 до 24 юни, събитието ще предложи богата програма, насочена към детската и младежка аудитория на възраст от 3 до 19 години - впечатляващи кинопрожекции, дискусии и лекции, практически ателиета, както и уникален по рода си киноконцерт, съчетаващ прожекция на филм и музика на живо.

Втората част на фестивалното събитие - 25 до 29 юни - ще предложи по-професионална насоченост, като за пръв път в рамките на “Срещи на младото европейско кино”, на 28 юни, ще се състои и мащабна международна конференция под надслов “Кинообразование в училище” с участието на редица чуждестранни експерти от цяла Европа.

Тазгодишната филмова селекция на “Срещи на младото европейско кино” ще представи седем пълнометражни филма за различни възрастови групи и седем късометражни програми от над десет европейски държави. След всяка прожекция от филмовата селекция тази година, организаторите са предвидили и специални дискусии на теми като “Кино и гражданско образование”, “Кино и музика”, “Кино и литература” и др.

Важна част от програмата ще бъдат и тематичните ателиета с фокус кино - младите кинопочитатели ще имат възможността да се включат в уъркшопи за създаване на колаж, за заснемане на документални портрети, за творческо писане, за стоп-моушън анимация и други практически кинодейности.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Как изглеждаше детството преди 1989 г. припомня РИМ-София...

Изложба "Детството през социализма" представя регионалният исторически музей на София. Изложбата беше официално открита ...

Прочети още keyboard_arrow_right