Столична библиотека представя литературния хит „От авторите и читателите – За книгите и четенето“

Столична библиотека представя литературния хит „От авторите и читателите –

Снимка: Столица.bg

Дългоочакваната софийска премиера на литературния хит „От авторите и читателите – За книгите и четенето“, чиито съставители са Анна Лазарова и Светлозар Желев, ще се състои утре – 29 ноември (сряда) от 19:00 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, съобщават от културната институция.

Автори на текстове в сборника са Рая Господинова, Здравка Евтимова, Виктория Бешлийска, Йоанна Елми, Александрина Пендачанска, Христо Блажев, Кремена Кунева, Мария Касимова-Моасе, Младен Влашки, Кристин Димитрова, Владимир Полеганов, Дарин Тенев, Цочо Бояджиев, Зорница Христова, Никола Петров, Стефан Иванов, Георги Бърдаров, Изабел Овчарова, Васил Попов, Оля Стоянова, Александър Шпатов, Ева Гочева, Гергана Гълъбова, Костадин Филипов, Иво Сиромахов, Лора Инджова, Яна Букова, Камен Филипов, Яна Дамянова, Аксиния Михайлова, Белослава Димитрова, Юлия Спиридонова, Зузи Аспарухова, Димитрина Иванова, Антонина Георгиева, Палми Ранчев, Георги Гаврилов, Светлозар Желев, Георги Господинов, Анна Лазарова, Митко Новков, ChatGPT. Илюстрациите в книгата са на Росица Гърджелийска.

Ето какво споделя Светлозар Желев за книгата и премиерата й:

„Избрахме за софийската премиера на книгата ни Столична библиотека, защото библиотеките са храм на книгите и четенето и дом на всеки четящ.

Това е книга за нашата, и още близо 40 души, автори и читатели, обич към книгите и литературата. В нея има истории за четенето, за нашия път към него, за книгите, за това защо трябва да четем, за любимите ни книги и автори, за миналото и бъдещето, въпроси и отговори, литературни анкети и препоръки за четене. Това е книга - подарък, от хора, които обичат книгите, за хора, които обичат книгите, или пък все още не са ги открили. Един възможен повод за запознанство, за пътешествие, за откривателство. Най-възрастният автор е на 72, а най-малкият читател в книгата е на 9. А има и един, чиято възраст е неопределима. Общо сме 42. Защо? "Дълбока мисъл" знае. И вие ще разберете на представянето на 29 ноември. Сложете си в списъците за коледните подаръци тази книга, няколко екземпляра от нея, за близки, приятели, за млади и възрастни читатели. С много обич я направихме всички, с много обич се надяваме и вие да се отнесете към нея.“

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 35 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 110 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Христо Мутафчиев: Без бюджет в София се бавят заплатите в общинск......

Липсата на приет бюджет за 2024 г. на Столичната община рефлектира върху абсолютно всички сектори и създава затруднения ...

Прочети още keyboard_arrow_right