Столичната галерия „Сердика“ представя "Отражения от пазара"

-

Снимка: Галерия "Сердика"

Галерия „Сердика“ представя първата самостоятелна изложба на младата Петра Димитрова. Изложбата - живопис и монотипия, е вдъхновена от ежедневието на Женски пазар и носи заглавието "Отражения от пазара", съобщават от столичната галерия.

„Като автор винаги съм се вълнувала от хората около нас, от средата, в която живеем и какво може тя да „каже“ за нашето общество. Женският пазар е изключително цветно и изпълнено с живот място, където се сблъскват различни хора с различни професии и интереси. Средата на пазара може би най-точно отразява живота – шарен, хаотичен, непредсказуем, както и „борбата“ за насъщния и неговата употреба. Всеки купувач като насън бърза да купи нужните му продукти, а продавачът остава загадка. Това исках да направя с тази изложба – да открехна вратата, да покажа как всяка една част отразява нашия живот и как всеки може да намери нещо за себе си в хаотичната обстановка на пазара. “, казва Петра Димитрова.

Близо 30 са творбите, които ще видим в галерията. „Изобразявайки пазарната обстановка, такава каквато я усещам, с хубавите и недотам хубави страни, ми се искаше да предам онази чисто българска атмосфера, която може да се усети само на един пазар", разказва още младата художничка, като отбелязва, че в забързания ни живот често не си даваме сметка, какво се случва и по какъв начин ние допринасяме за състоянието на собствената ни реалност - било тя духовна или материална.

Изложбата може да бъде видяна от 20 април до 20 май 2022 г. в арт пространството на Галерия „Сердика“ на Женски пазар, която се намира в обновената част на пазара.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Откриват „Походът на книгите“ в столичния "Искър"...

12-ото издание на инициативата "Походът на книгите" ще бъде официално открито в Дом на културата „Искър“ в с...

Прочети още keyboard_arrow_right