Актуализират програма "Европа" в София, в бюджета са заложени 1,2 млн. лв.

Актуализират програма "Европа" в София, в бюджета са заложени 1,2 млн. лв.

Снимка: Столица.bg

Рейсовете ще правят

Съветниците в София одобриха Столична община да актуализира и продължи Програма "Европа", която е с 1 247 000 лв. целиви средства, предвидени в гласувания бюджет на Столична община.

До края на април трябва да се подготвят документацията и електронната платформа за кандидатстване, а през май и юни да се проведат информационни дни и ще се подават проектните предложения.

"Европа" ще бъде управлявана от Програмен съвет и главен координатор. Целта е активното включване на гражданското общество в политиките на общината.

Вносител на доклада бе председателят на Постоянната комисия по международно сътрудничество, туризъм и европейски програми Цветелина Симеонова-Заркин. Тя предлага проектните предложения да бъдат разпределени в 4 направления.

Първата приоритетна област е ориентирана към развиване на партньорството между местната власт и граждански организации в частна и обществена полза за провеждане на летни програми за устойчиво развитие като дългата лятна ваканция. А предложенията, които би могло да бъдат одобрени и финансирани да са насочени към децата в предучилищна и училищна възраст.

Втората приоритетна област е ориентирана към въвеждане на европейски практики в музеи, читалища и общински културни институти с цел развитие и популяризиране на дейността им и реалното им включване в осъществяването на общинските културни политики.

Третата приоритетна област е максимално широко формулирана, като отговаря на общинските, европейските и глобалните приоритети в полза на обществото.

Четвъртата приоритетна област е ориентирана към развитието на София като устойчива туристическа дестинация. Целта е да се разгърне потенциала на столицата като се подкрепят проектни предложения ориентирани към социализация на културното историческо наследство, опазването и развитието на термалното наследство на столицата, прилагане на иновативни решения и европейски добри практики за развитие на туризъм на Витоша и планините около София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фандъкова: Собственикът на Симеоновския лифт търпи санкция за 8,3......

„Собственикът на Симеоновския лифт, който при новите обстоятелства нарушава договора, търпи санкция в размер на 8,...

Прочети още keyboard_arrow_right