Близо половин милион лева се заделят за спортни площадки в София

Близо половин милион лева се заделят за спортни площадки в София

Снимка: Столица.bg

Комисията по спорт одобри днес отчета по Програмата за ремонт на спортна инфраструктура и общинската спортна база, съобщават от пресцентъра на местния парламент.

За изминалата година с решение на общинския съвет бяха определени 440 000 лева. Най много от тях са насочени за ремонт на спортни площадки, фитнес съоръжения и тенис със свободен достъп – 302 800 лева, с които е подобрена спортната инфраструктура в различни райони на София. По конкретно – Красна поляна, Подуяне, Студентски, Надежда, Слатина, Връбница, Младост и Оборище.

110 900 лева са заделени за спортни съоръжения със свободен достъп в паркова среда и междублокови пространства, които са разходвани по проекти в район "Панчарево" и "Връбница".

Изразходвани са и средства за аварийни ремонти – 26 300 лева в район "Овча купел", "Люлин", "Оборище" и "Подуяне".

„Осигуряването на възможности за спорт и активен начин на живот за столичани е един от основните ни приоритети през последните години. Опитваме се както с изграждане и поддържане на места, където може да се практикува, така и с организиране на събития да привлечем повече хора за каузата и да създадем трайни навици при децата и младежите.",  сподели председателят на СОС Георги Георгиев.

На предстоящото заседание на Столичния общински съвет ще бъде разгледан и отчета по Програмата на кмета за съфинансиране на емблематични спортни форуми и домакинства на международни събития в София, както и подпомагане участието на представителни отбори на международни състезания – със 73 000 лева за са подкрепени 11 събития, раздадени са стипендии, награди, оказана е организационна подкрепа на 15 спортни кампании. Като по този начин са обхванати над 25 000 участници в международни и национални състезания, лекоатлетически бягания със свободен достъп в паркова среда и други активности.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Забраняват движението с елтротинетки в парковете в София...

Частична забрана се налага на придвижването с електрическа тротинетка и по-точно двуколесните няма да се карат в паркове...

Прочети още keyboard_arrow_right