Борис Бонев: В София няма нито един тротоар, който е изпълнен по стандарта

-

Снимка: Facebook

Нито един от ремонтираните тотоари в столицата не отговаря на стандарта. Това заяви пред БНР общинският съветник Борис Бонев. В момента в почти всички райони на София се извършват ремонти и изграждане на тротоари.

По думите му това е много притеснително, тъй като се изгражда една инфрастурктура, която още с изграждането си не отговаря на изискванията за качество, естетика и пътна безопасност.
"През последните седмици и месеци работим с кметовете, за да има повече контрол, но това невинаги се получава. Второто, което правим е, когато се установи, че има дефекти, фирмата да бъде върната. Това обаче е същото, което правеше и предишната администрация", каза още общинският съветник.

"Наблюдаваме на всяко ниво едно дали примирение, дали защото така е по-лесно, но "съобразяване" с подхода на минималното усилие. Няма го дори окото, което да види, че има нещо проблемно", коментира Борис Бонев.

По думите му хората мислят за това, че преди не е имало никакъв тротоар, а сега има, макар, че построеното има недостатъци, което е порочно мислене, защото трябва да се строи с мисълта, че можем и иаме право на най-доброто.

Той коментира и темата за новото райониране на София. 24 района в столицата са много, смята общинският съветник..

„Аз никога няма да подкрепя децентрализация докато не се направи прерайониране на София и броят на районите не бъде намален. Дали на 9 или на 10, или 12 е въпрос на анализ, но не и 24. Тогава ще имаме по-малко на брой райони, с по-висок капацитет и тогава аз ще съм съгласен да даваме повече от парите на районните кметове, за да разполагат с тях, както те намерят за добре“, обясни Борис Бонев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинари настояват да се върне старата схема на движение по "Патр......

Не е подобрен градският транспорт с реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий". Това заяви общинският съве...

Прочети още keyboard_arrow_right