Кметът на Илинден на изслушване в СОС: Не съм направил нарушение, спазил съм всички процедури

Кметът на Илинден на изслушване в СОС: Не съм направил нарушение, спазил съ

Снимка: Столица.bg

Бранчевски се извини за обидата „мишки“ към гражданите

„Не съм направил нарушение, спазил съм всички процедури“. Това отговори кметът на столичния район „Илинден“ Емил Бранчевски по подов питания на граждани лежал ли е в лечебно заведение и защо болничният лист е издаден от Германия.

„Спазил съм всички предписания, които са ми дадени от НОИ. Пострадах, след като бях на едноседмичен отпуск в чужбина. Лекарите там ме посъветваха да не пътувам и да се оперирам. Имам издадена епикриза. Бях посъветван от НОИ да ми бъде издаден болничен от страната, в която съм опериран. Предоставил съм тази информация на гражданите, които са се интересували от този въпрос“, заяви Банчевски по време на изслушване в залата на СОС. Той подчерта, че не е работил в Германия, откакто е избран за районен кмет, и няма трудов договор там.

СОС вика кмета за Илинден на изслушване

В изслушването се включиха и част от гражданите, които вече почти два месеца искат оставката на районния кмет. Те заявиха, че не приемат обидите, отправени от Бранчевски, който ги е нарекъл „мишки“, нито тези от вече бившият му заместник Радослав Колев.

„Реториката, която използвах – „мишки“, беше адресирана към един единствен анонимен пост, а не към гражданите на района. Лично съм се извинил на човека, който се идентифицира след това с този пост“, отговори Емил Бранчевски.

Относно назначението на напусналия вече зам.-кмет Колев той отговори:

„Прецених, че има качества да изпълнява съответната длъжност. Той си е попълнил декларация и носи отговорност. Радослав Колев към момента не е част от администрацията на район „Илинден“. Многократно съм се разграничавал от подобно поведение и изказвания. Не съм бил свидетел на това“.

На обвиненията, че администрацията в „Илинден“ не работи, Банчевски отговори, че общината е работила през цялото време безпроблемно.

„Винаги, когато е имало нужда от някакво решение, съм бил налице. Относно санирането също няма нужда от съмнение как работи администрацията. Още миналата седмица съм започнал срещи с представителите на класираните блокове. До края на тези седмица ще съм провел срещи с всеки един от тях. Служителите в отделите работят по подготовката на проектите“, обясни районният кмет и подчерта, че няма да има забавяне със санирането.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (22%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (13%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 42 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 144 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Васил Терзиев потвърди, че ще се изградят "зелени" 8 мини ВЕЦ-а к......

Осем ВЕЦ-а ще бъдат изградени към водоснабдителната мрежа на София, потвърди столичният кмет Васил Терзиев в отговор на ...

Прочети още keyboard_arrow_right