Кметът на София призова съветниците: До понеделник да намерим решение и във вторник да имаме Председател

Кметът на София призова съветниците: До понеделник да намерим решение и във

Снимка: Столица.bg

До понеделник да намерим решение и във вторник да имам Председател на СОС и идея за разпределение на комисиите, за да можем да придвижим работата за града. Това призова кметът на София Васил Терзиев общинските съветници на четвъртата за новия мандат сесия на СОС, която започна в 10 часа.

"Не смятах да говоря днес, тъй като няма какво ново да споделя. Смятам, че доста прозрачно подхождам към работата, но реших да кажа няколко думи, за да знае всеки колко е важно максимално бързо да бъде избран председател на СОС. Много от проблелмите на града ни не могат да се случат без да се реши този проблем - избор на председател на СОС", каза Васил Терзиев.

И допълни: Това, което с екипа ми сме анализирали като краен срок, да имаме Общински съвет, който да заработи, е 12 декември. Така ще влезем влезем в срок -  до края на годината, да се вземат всички решения. ТОва означава да има готови докласи и веднага да заработят комисиите.

"За да избегнем да изгубим много пари, да посрещнем плащания и да приемем План-сметка, апелирам към всички, независимо колко ще е трудно политически, до
понеделник да намерим решение и във вторник да имаме Председател", каза Васил Терзиев.

Той обясни, че идеята е за разпределение на комисиите, "за да можем да придвижим работата". "Молбата ми е всички максимално организирано и стегнато да седнем на масата и да намерим решение , за да избегнем тези проблеми за града.
Апелирам отново за мъдрост у всички и да намерим политическо решение", предупреди кметът на София.

Пред съветници той предупреди, че най-належащо е РПИП (б. р.Регионално прединвестиционно проучване за изграждане на канализация в Столична община), по който трябва да се разплатят 77 млн. лв., за които няма наличности и трябва от някъде да бъдат намерени, пренасочени или заети.

"Ако това не се случи, губим 42 млн. и още 200 млн. лв. свързани с бъдещата програма, по която няма как да кандидатстваме. Това е основното плюс План сметката да приемем, за да имаме нужните ресурси за поддръжка и почистване на града ни", категоричен бе Васил Терзиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 29 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 35 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 109 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Борис Бонев: Има опасност на ръководни длъжности да се назначат х......

Сглобката в СОС е индикация за нещо много по-опасно, което ще дойде скоро, това са конкурси, в които заради новото мнози...

Прочети още keyboard_arrow_right