Кой е новият председател на Столичния общински съвет (БИОГРАФИЯ)

-

Снимка: Столичен общински съвет

Цветомир Петров, който днес беше избран с 47 гласа за председател на Столичния общински съвет, е на 34 години и вече има опит в маркетинга и администрацията.

От осмия път: Цветомир Петров е избран за председател на СОС

Той е роден на 5-и юни 1990 година в София. През 2009-а година завършва Професионалната гимназия по телекомуникации. Висшето си образование завършва в Университета за национално и световно стопанство, където придобива бакалавърска степен по „Публична администрация“, а по-късно става и магистър по „Управление и администрация“. Владее много добре английски език.

През 2009-а година е Ръководител екип Credit Control в CableTel, където ръководи екипа при подготовка, организиране и събиране на вземания при просрочени задължения.

В периода 2010-2011 г. заема длъжността „мениджър екип“ в С.Г. Груп ООД.

От 2011-а до 2013-а година е маркетинг консултант на Кенвело България ЕООД.

От 2013-а до 2015-а година е регионален представител за град София, ISDR (Independent Sitetalk Deals Representative), ISCR (Independent Sitetalkcashback Representative) на The Opportunity Network Ltd., където подготвя, организира, развива и ръководи цялостната търговска политика на компанията. Осигурява доброто функциониране на системата за изпълнение на поръчките, като при необходимост осигурява обучение, подкрепа и мотивация, както и спазването на административните услуги. Изготвя план за пътуванията из района, като внимава най-важните обекти да получат нужните покрития и да реализира нови възможности за бизнес.

За периода 2015 – 2018г. е експерт в областната администрация на София област, където организира и ръководи работата на деловодството, пълното материално технически обезпечаване на администрацията и провеждане на процедури по ЗОП.

От 2018-а до 2021-а година е главен експерт в Министерството на околната среда и водите, като дейността му е насочена към изготвяне на всички видове актове и одобряваните с тях документации, свързани с подготовка, стартиране и провеждане на процедури за възлагане на обществени поръчки по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП); участие в комисии за разглеждане, оценка и класиране на постъпили оферти по обществени поръчки; извършване на всички действия предвидени в ЗОП след приключване на договора; окомплектоване, архивиране и опис на досиета на поръчките.

От есента на 2022-а година става част от ПП „Продължаваме промяната“. През октомври 2023-а година е избран за общински съветник в Столичния общински съвет от МК „ПП-ДБ и Спаси София“.

"Ще бъда диалогичен и ще се опитам да работя с всички колеги. Може би компромисът от всички и диалогичността ще доведат до най-добрите решения за София", каза Цветомир Петров след заседанието на общинския съвет. По думите му поемането на отговорности е част от това да бъдеш политик, затова и се е съгласил да приема поста. Новият председател на СОС заяви, че от групата имат готовност за състава на комисиите, който ще бъде обсъждан на извънредно заседание следобяд.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 155 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Две извънредни заседания на СОС ще нищят движението по "Патриарха......

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика две извънредни заседания в четвъртък, 23 май. Това стана...

Прочети още keyboard_arrow_right