Общински съветник от СОС: Основателно ли е рекордното поскъпването на парното в София

Общински съветник от СОС: Основателно ли е рекордното поскъпването на парн

Снимка: Столица.bg

Според Николай Николов сметките на столичани ще скочат с още 20% от 1 януари 2022 г.

Основателно ли е рекордното поскъпването на парното в София?, пита общинският съветник Николай Николов. Питането е към кмета на Столична община. С колко процента са поскъпнали парното и топлата вода в София от 2010 г. досега?

Причината за питането е новината, че сметките за парно на столичани могат отново да поскъпнат с 20% от 1 януари 2022 г., обясняват от градската централа на социалистите.

„Колко ремонта е извършила „Топлофикация София“ от 2010 г. досега и на каква стойност възлизат те? Колко от ремонтите, извършени от дружеството за последните 10 години досега, са имали нужда от повторен ремонт и налагани ли са санкции за забавяне или некачествено изпълнение и в какъв размер са те?“, пита още общинският съветник от БСП.

Николов съобщи, че на 3 септември т. г. в точка „разни“ на комисията по „Инженерно и енергийно планиране“ към Столичен общински съвет е имало изслушване на директора на „Топлофикация София“ ЕАД г-н Александър Александров.

„Не вярвам, че това изслушване е успокоило или разрешило предстоящите проблеми, с които ще се сблъскат столичани. Очевидно справянето с тази криза и състоянието, в което се намира „Топлофикация София“ ще изисква да се впрегнат всички усилия на общинските съветници от всички партии, експерти, както и помощ от държавата“, смята той.

„Буди недоумение, както у мен, така и в столичани, защо през годините има постоянно поскъпване на услугата, въпреки че е имало спад на цената на синьото гориво за България“, коментира още Николай Николов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

comment 94
08.09.2021 09:52
Firebg
пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Издигнаха кандидатурата на юриста Георги Георгиев за председател ......

Само една е кандидатурата за поста председател на СОС, тъй като другите политически групи в местния парламент не издигна...

Прочети още keyboard_arrow_right