Общински съветник в СОС: Транспортната услуга на нашия град е в риск (ВИДЕО)

Общински съветник в СОС: Транспортната услуга на нашия град е в риск (ВИДЕО

Снимка: youtube.com

Надявам се Асен Василев този път ще разбере смисъла и значението на градския транспорт на София, каза Замфир Зарков

Транспортът в София трябва да става все по-редовен, да се откриват нови линии с иновативни методи и да е по-удобен за гражданите. Това коментира общинският съветник Замфир Зарков, зам.-председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС на пресконференцията днес за пускането на довеждащ транспорт в трите софийски квартала Маналинова долина, Горна баня и кв. Витоша.

"Това е част от ангажиментите, които имаме през миналите години, създването на такива, смея да твърдя иновативни методи за придвижване в градската среда в градски транспорт. Именно този вид услуга, която вече работи на едно място и тя се разширява в обхават и територии, които наистина не са добре транспортно обслужение. Аз ще отида в една малко по-друга посока, затова че да има такива иновативни методи в нашия град, да има транспорт и да е по-удобен, такъв какъвто смея да твърдя, че става и се случва, включително със всички промени, които се правят, включително и с откриването на нови линии. И с това транспортът на града да става по-редовен", коментира общинският съветник.

Преди 15 септември тръгва довеждащият транспорт в Горна баня, Малинова долина и кв. Витоша (ВИТОША)

"Част по-скоро очакваме приемането на държавен  бюджет, защото транспортната услуга на нашия град е в риск. Това не бива да го забравяме и не случайно го подчертавам, защото това е обективно и то е така. Силно се надявам бюджетът, държавният бюджет да отразява нуждите на един милионен град от необходимите финансови средства, за да се гарантира една добра транспортна улуга от над милион и и половина  граждани на града и гостите му. И в допълнение на това, силно се надявам, че настоящият финансов министър Асен Василев, поне този път ще разбере смисъла и значението на градския транспорт на София, и поне ще бъдат осигурени тези средства, които досега, така или иначе, присъстваха в проектите за бюджет, държавен бюджет. Дори са необходими и допълнителни средства. Но това е въпрос на друг разговор, така че, това в контекста на добрите новини , смятам, че трябва да присъства в другата страна, защото за да гарантираме този транспорт на нашите съграждани са необходими и финанси, за да бъде той такъв, какъвто всички очакваме да бъде", сподели притесненията си Зарков.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Посолството на Украйна поздрави председателят на СОС...

Посолството на Украйна у нас поздравява председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев за удостояването му с Д...

Прочети още keyboard_arrow_right