Общинският съветник Прошко Прошков: Видя се кои са професионалисти и кои са алармисти

Общинският съветник Прошко Прошков: Видя се кои са професионалисти и кои са

Снимка: Столица.bg

СОС прие новата тарифна политика за градския транспорт в София

Видя се кои са професионалистите и кои са алармистите сред общинските съветници в СОС. Това каза общинският съветник Прошко Прошков от ГЕРБ/СДС по адрес на колегите му от ДБ, които се обявиха срещу приемането на Наредбата за превоз на пътници в градския транспорт в София.

След 8 месеца работа в работната група и политическо едонодушие, ден преди днешната сесия Симеон Ставрев и Иво Божков от ДБ посикаха да се отложи доклада и да се направи одит на ЦГМ. Двамата обявиха, че ЦГМ като единствен издател на превозни документи за градския транспорт се превръщал в "монополизатор".

"От ДБ всички съветници изчезнаха от комиси като шумкари преди да завземат мандра. Оставиха външния се експерт да вкарва промените. Г-н Ставрев, вашият подпис стои под документ за единен издател на картите - ЦГМ. Вашите предложения са в ущърб на Столична община и ЦГМ . Тази система е от трите най-добри в Европа и ще гарантира прозрачност", каза в зала Прошков.

Той благодари на Борис Бонев и колегите си от работната група за професионализма и добрата работа.

Калоян Паргов от БСП, които също е член на Комитета по наблюдение също благодари на целия състав на Комитета за тикет системата и на председателя Замфир Зарков, Альоша Даков, Симеон Ставрев и към всички експерти за работата за изработване на тази тарифна политика.

"Опитахме се да търсим съчетание между социалния и ефективния подход, доколкото може да се намери. Обръщам се към г-н Ставрев, ние тясно работихме и уважавам неговото мнение, защото е специалист в електронните системи и не едно и две неща сме съгласували на заседания в комитета с него. Г-н Ставрев, не ви подценявам, но ви превъзхождам в политическия си опит и подкрепям предложението за одит на ЦГМ. Защото такъв беше предложен от групата на БСП и не беше допуснат в СОС, а в НС се поиска одит на ЦГМ. В рамките на сегашната управленска коалиция можете да поискате такъв одит в НС. Подсказвам ви, с оглед трупане на политически опит", обърна се към Симеон Ставрев бившият председател на групата на БСП в СОС.

Ставрев пък обясни в зала, че има изпратено искане до кмета на София Йорданка Фандъкова и е в енйните правомощия да пусне заповед за одит на ЦГМ от външна фирма, защото през тикет системата ще минават 200 млн. лв. за годишно.

Въпреки дискусията е политическите, страстни спорове за одит, СОС прие новата тарифна политика за градския транспорт в София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 192 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1152 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 30 Гласове)
Общо гласували: 1374 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС Георги Георгиев направи отчет за изминалата ......

„На 23 септември се навърши 1 година от избора ми за председател на общинския съвет. Представям ви само част от см...

Прочети още keyboard_arrow_right