Предложение: Над 2,3 млн. лв. от СОПФ отиват за образователна и спортна инфраструктура в столицата

Над 2,3 млн. лева от СОПФ ще отидат за образователна и спортна инфраструкту

Снимка: Фейсбук

Столичният общински съвет ще разгледа предложения на Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) за инвестиции в образователна и спортна инфраструктура в София, съобщават от пресцентъра на местния парламент.

Едно от предложенията е подмяната на топлоинсталацията на сградата на 121 СУ „Георги Измирлиев“ в район „Триадица“.

„За момента най-належаща е незабавната подмяна на всички тръби от отоплителната инсталация в голямата сграда, затова на предстоящата сесия на градския парламент на 7-и юли ще гласуваме доклада за финансирането ѝ със средства от приватизационния фонд. Очаквам подкрепа на сесия от останалите политически групи в съвета, защото здравето и животът на децата са най-важният приоритет за нас.“, коментира председателят на СОС Георги Георгиев, който посети учебното заведение. Общата стойност на инвестицията е 163 870,63 лв.

С 284 000 лв от фонда се предлага и изграждане на многофункционална спортна площадка с прилежащ паркинг и трибуни в кв. „Кумарица“, гр. Нови Искър и реновиране и облагородяване на прилежащите площи на стадиона. Целта е да се продължи развитието на спортната база и се дадат нови възможности за спорт и провеждане на извънкласни дейности. Това е важен фактор за привличане на деца и младежи за активно практикуване на масов спорт, каквато политика прилага София като Европейска столица на спорта.

140 000 лв. ще бъдат отпуснати за реновиране на многофункционална спортна площадка в с . Балша, отново в район „Нови Искър“. Със средствата се планира да бъде обновена изкуствената тревна настилка, да се подменят изцяло оградните мрежи и да се поставят предпазни текстилни мрежи за предотвратяване излизането на топките извън обхвата на игрището, както и да бъде реновирана осветителната система.

1 133 577, 60 лв. от средствата, отпуснати от Специализирания фонд, са предвидени за основен ремонт на Центъра за временно настаняване от семеен тип „Св. София“ в район „Илинден“.

Общинските съветници ще гласуват и отпускането на 572 588,20 лв от бюджета на фонда за „Реконструкция на дворно пространство и ограда на ДГ№119 Детска планета в район „Възраждане“.

Обхвата на проекта включва частично паркоустройство на двора с изграждане на три броя детски площадки за новите групи, разположени в непосредствена близост до новия корпус на детското заведение.

Спешен ремонт е необходим на детска площадка в квартал „Младост 3“. След обсъждане на заседание на СОПФ, се предлага 20 000 лв да бъдат инвестирани в обезопасяването на люлки, пясъчник и пейки.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (14%, 193 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1154 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 31 Гласове)
Общо гласували: 1378 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС: КЕВР изобщо да не си помислят да вдигат цен......

Председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев предупреди КЕВР да не си и помислят да вдигат цената на парното...

Прочети още keyboard_arrow_right