Приключи пилотната фаза на проекта за е-услуга за смяна на адресна регистрация в София

-

Снимка: Facebook

Новата е-услуга за смяна на адресна регистрация на Столична община вече е изцяло интегрирана със системата за плащане на Министерство на електронното управление. Това съобщи зам.-кметът по дигитализацията на София Генчо Керезов.

"С това пилотната фаза приключва и смело мога да заявя, че завършихме един успешен проект в партньорство с фондация Bloomberg Philanthropies. Всички райони вече работят успешно със системата и реално обслужват гражданите много по-бързо от двудневния срок, който сме заявили", отбелязва зам.-кметът.

Керезов благодари за доверието на кмета Йорданка Фандъкова, за силната подкрепа към проекта на Столичен общински съвет и Председателя Георги Георгиев, които освободиха от плащане гражданите за времето на пилотната фаза, на районните кметове и администрации, които демонстрираха готовност за трансформация и воля за ползване на иновации. Той отбеляза и добрата работа на съвместния екип на Innovative Sofia и Зелена София, които координираха и управляваха целия процес.

"Сега целта е да надградим системата така, че да може да поддържа и други електронни услуги, така че постепенно да я превърнем в единно електронно гише за обслужване на гражданите изцяло през мобилен телефон", каза още Генчо Керезов.

За съжаление 3,5 милиона лева, предназначени за съвместен проект с МЕУ за автоматизиране на административния ход на общински услуги, няма да бъдат предоставени, съобщи още зам.-кметът. Парите са пренасочени за други нужди с решение на Министерски съвет. В рамките на проекта се предвиждаше да бъде разработен инструмент, който всички общини да могат да ползват. Гражданите щяха да получават веднага резултат за над 50 услуги, без да се налага човешка намеса в общинските администрациии.

"Това ще забави електронното управление в цялата страна, но няма да ни откаже. Напълно наясно сме какво трябва да се случи и просто ще изчакаме по-спокойни политически и финансови времена", категоричен е Генчо Керезов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС: Голямата ни цел е да стимулираме използване......

Модерни бързозарядни станции за електромобили ще бъдат изградени на няколко места в София. Те ще се намират на общи...

Прочети още keyboard_arrow_right