Със заем от 6,6 млн. лв. Пазари Изток ще строят 4-етажен паркинг на пазар "Ситняково"

Със заем от 6,6 млн. лв. Пазари Изток ще строят 4-етажен паркинг на пазар "

Снимка: Столица.bg

Комисията по икономика на СОС одобри общинското дружество да разходва и собствени средства, последната дума е на СОС

"Пазари Изток" ЕАД получи разрешение от Комисията по икономика и общинска собственост на СОС да изтегли заем за изграждането на 4-етажен паркинг на пазар "Ситняково" в Слатина. Днес на заседание на комисията беше гласувано положително становище, но последната дума е на СОС.

Одобрен бе докладът за даване на съгласие на „Пазари Изток” ЕАД за разходване на собствени средства и/или паричен заем за финансиране на СМР по проект „Изграждане на многоетажен паркинг на територията на пазар „Ситняково“. Заемът ще е в размер на 6,6 млн. лв. без ДДС и общинското дружество вече има оферта от банка.

Многоетажният паркинг ще е до пазара в местност "Гео Милев" между едноименната улица и "Шипченски проход".

"В хода на изработване на проекта, бяха направени две обществени обсъждания с гражданите на район „Слатина“, с цел участието им при разработване на ключови проекти за града. С Решение №451, т.53 по Протокол № 36 от 22.07.2021 г.. Столичният общински съвет е дал съгласие „Пазари Изток ЕАД да разходва собствени средства в размер до 110 000 (сто и десет хиляди) лв.. без ДДС. за изготвяне на инвестиционен проект фаза работен проект за изграждане на надземен етажен паркинг с търговски обект, санитарни помещения и тренировъчно открито спортно игрище на покрива", се посочва още в доклада.

6,6 млн. лева ще струва новият многоетажен паркинг в Ситняково

Вече има готов инвестиционен проект, според който се предвижда изграждане на надземен етажен паркинг на общо 4 нива, а на покрива е обособена зона за спорт с обслужващи помещения и открита спортна площадка. Обшият брой на паркоместата е 157. На първия етаж ще има паркоместа за 46 автомобила, електрозарядни станции за ЕПС (1 от тях е оборудвано със зарядна точка с голяма мощност, а останалите - с нормална, тоалетни, техническо и складово помещения, преместване на съществуващо кафене.

На вотрият етаж са предвидени паркоместа за 19 автомобила, електрозарядни станции за 2 бр. автомобили. На третия паркинга ще е с капацитет 45 автомобила, електрозарядни станции за 2 бр. автомобили, а на четвъртия - 47 авомобила. Като последния етаж е с по-голяма етажна височина и е предвидено с възможност за организиране на частни събития на открито - автошоу, събития тип коктейл.

На покива на 4-етажния паркинг ще има открито спортно игрище за мини футбол, баскетбол, болейбол и тенис, обслужващи помещения - фоайе с кафене, съблекални и две зали за тренировки.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 171 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1075 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 27 Гласове)
Общо гласували: 1273 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС: Голямата ни цел е да стимулираме използване......

Модерни бързозарядни станции за електромобили ще бъдат изградени на няколко места в София. Те ще се намират на общи...

Прочети още keyboard_arrow_right