Съветникът от СОС Иван Таков: Настояваме за цялостна жилищна политика на Столична община

Съветникът от СОС Иван Таков: Настояваме за цялостна жилищна политика на Ст

Снимка: Фейсбук

Настояваме за цялостна жилищна политика на Столична община - за строителство и за придобиване на нови жилища. Това заяви председателят на БСП – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков по време на обсъждането на доклад, който дава възможност да бъдат продадени 1492 общински жилища на ползвателите им. Това се казва в позицията на общинсикя съветник, изпратена до медиите.

По думите му от 2013 г. общинските съветници от БСП поставят въпроса за целенасочена политика на общината в тази сфера. „Ако искаме да имаме жилищна политика, трябва да има и строителство“, категоричен е Таков.

Той заяви, че групата на БСП ще подкрепи доклада, защото има хора, които са наематели и години наред са стопанисвали тези жилища и са инвестирали в ремонта им.

По предложение на заместник-председателя на СОС от БСП Милка Христова освен за ремонт на социална и техническа инфраструктура, постъпленията от продажбата на тези имоти ще отиват и за ремонт на останалите общински жилища в дадения район. По нейно предложение районните администрации ще получават тези средства в края на всяко тримесечие.

Докладът предвижда 30% от постъпленията от продажби на общинските жилища да се предоставят на районните администрации, на чиято територия се намират.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Свободен достъп до общинските спортни обекти в София за деца с ув......

Решение за свободен достъп на деца и младежи с интелектуални затруднения до общинските спортни обекти в София прие наско...

Прочети още keyboard_arrow_right