СОС прие промени в Наредбата за преместваеми обекти

-

Снимка: Столица.bg

Столичният общински съвет прие изменения и допълнения в Наредбата за преместваемите обекти, за рекламните, информационните и монументално-декоративните елементи на територията на Столична община, съобщиха от пресцентъра на местния парламент.

Предложенията за промени в нормативната уредба бяха инициирани от председателя на СОС Георги Георгиев. В подготовката им бе отделено много време в срещи и дискусии с граждани, представители на бизнеса, експерти и всички заинтересовани страни. От проведените обществени обсъждания бяха получени множество предложения, внимателно разгледани и около 25 от тях одобрени.

Ето и някои от тях - възможност за разполагане на щендери с плодове/зеленчуци и цветя пред стационарни търговски обекти във II-ра градска зона, следвайки добрите практики от модерните европейски градове; въвеждане на ред за поставяне на къщички за кучета и котки с оглед изискванията на Закона за защита на животните; възможност за поставяне на рекламни елементи в терените на зелената система на Столична община; предвиждане на разумни и допустими изключения за използването на фасадите на сградите за поставяне на рекламни елементи и редица други предложения, подобряващи дейността на добросъвестните търговци и лицата, извършващи дейност чрез рекламни елементи и преместваеми обекти.

„Най важното е, че успяхме да въведем нови правила за търговците, използващи преместваеми обекти, така че да се гарантират качеството на градската среда, обществения интерес и безопасността на гражданите. Освен това регламентираме ясна отговорност на дружествата, доставящи електричество, топлоенергия, вода и газ на преместваемите търговски обекти. С промените разширяване дефиницията за преместваем обект чрез въвеждане изцяло нова категория съоръжения и елементи – открити щандове, апарати, грилове, хладилни витрини, щендери, колички и др. и не на последно място актуализираме действащите наредби и синхронизирането им със законодателството“, коментира Георгиев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС: КЕВР изобщо да не си помислят да вдигат цен......

Председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев предупреди КЕВР да не си и помислят да вдигат цената на парното...

Прочети още keyboard_arrow_right