СОС ще обсъжда подобряване на движението на трамвайни и автобусни линии

-

Снимка: СОС

Зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и зам.-председателят на ресорната комисия в СОС Андрей Зографски предлагат оптимизация на транспортната услуга, съобщават от пресцентъра на Столичния общински съвет.

От 7-и май ще се реорганизират маршрутите на трамвайни линии 1, 3, 7, 27, както и автобусна линия 413 и нощна линия N2. Причина за това е информация от НКЖИ относно строителни дейности по направлението София-Волуяк, което налага промени в обслужването на пътническите влакове от Централна гара. Пътниците, които идват до София от Мездра-Видин, Варна и Русе ще трябва да слизат на ж.п гара София Север, което ще увеличи пътникопотока оттам до други части на столицата. Заради това се предлага въвеждането на нови маршрути по следните линии:

Трамвайна линия 27:

Удължава се маршрутът до ж.п. гара „София Север“ – от спирка код 1255 „Пета градска болница“, транспортен подлез Надежда, бул. „Рожен“, надясно по ул. „Йордан Хаджиконстантинов – Джинот“, обръщане посоката на движение пред гара „София север“ двупосочно.

Трамвайна линия 7:

Маршрутът се запазва до обръщателно колело „МС Хан Кубрат“ (движение по бул. „Христо Ботев“) и синхронизира движението си с трамвайна линия 27.

Трамвайна линия 1:

Удължава се маршрутът до надлез Надежда – от Централна гара продължава по бул. „Княгиня Мария Луиза“, обръщане посоката на движение на надлеза, бул. „Княгиня Мария Луиза“, надясно по бул. Христо Ботев, наляво по ул. Струга и синхронизира маршрута си с трамвай номер 6.

Трамвайна линия 3:

Променя се маршрутът до ж.р гара „София Север“ -по бул. „Христо Ботев“, до Централна ж.п. гара, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“, транспортен подлез Надежда, бул. „Рожен“, надясно по ул. „Йордан Хаджиконстантинов – Джинот“, обръщане посоката на движение пред гара „София север“ двупосочно.

Маршрутът на автобусна линия 413 се удължава до ж.п. гара „София Север“.

След връщането на нощния транспорт в София, се направи анализ на ефективността му и заради това ресорният зам.-кмет Илиян Павлов и зам.-председателят на Комисията по транспорт на СОС Андрей Зографски в свой доклад предлагат промени и в маршрута на нощна линия N2, която да подобри обслужването в Студентски град до централната част на София.

"Това е още една стъпка в посока подобряване на транспортната свързаност на София. Нашата амбиция е пътуването в града да бъде максимално бързо и удобно за гражданите, за да бъде градският транспорт все по-предпочитан от пътниците.”, коментира Зографски.

Всички предложения за промени в линиите от столичния градски транспорт ще бъдат обсъдени днес от членовете на ресорната комисия, а окончателното им одобрение предстои да се случи в четвъртък на заседанието на градския парламент.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 33 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 42 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 19 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 18 Гласове)
Общо гласували: 158 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинари настояват да се върне старата схема на движение по "Патр......

Не е подобрен градският транспорт с реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий". Това заяви общинският съве...

Прочети още keyboard_arrow_right