Започва работа по Програма за подмяна на указателните табели в София

-

Снимка: Столица.bg

Програма за подмяна и поставяне на указателни и информационни табели на улици, площади, жилищни комплекси, паметници на културата и други значими обекти - общинска собственост на територията на Столична община ще бъде разработена от администрацията на общината. Това реши на заседанието си вчера Столичният общински съвет.

Докладът е внесен за разглеждане от общинските съветници Вили Лилков, Ивайло Йонков и Иван Сотиров.

"На много улици, площади и жилищни комплекси в София липсват указателни и информационни табели, а съществуващите често са изработени в различен стил. Паметните плочи се изработват в най-разнообразни варианти, указателни и информационни табели безразборно се окачват по фасадите на къщите, жилищните блокове и оградите, често изписани с боя, което създава чувството за хаос и безредие в града", отбелязват вносителите. Гражданите трудно се ориентират в много от жилищните комплекси, а да се разпознае жилищния или административния район е невъзможно, коментират общинските съветници.

Някои от емблематичните обществени сгради, както и сградите с историческо значение и паметниците на културата в София, не са обозначени. Не съществува никаква последователност и връзка между вида на информационните и указателните табели и техния стил с местоположението, историята и традициите на квартала, се казва още в доклада.

Общинските съветници приеха решение проектът на Програмата да бъде внесен в СОС за одобрение и вземане на решение за финансиране в срок от два месеца.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

ГЕРБ-София: Спирането на Симеоновския лифт дава право на общината......

Със спирането на Симеоновски лифт собственикът на лифтовете „Витоша ски“ нарушава приватизационния договор. ...

Прочети още keyboard_arrow_right