Деца от Етрополе участваха в тренинг-обучение по безопасност на движението

Деца от Етрополе участваха в тренинг-обучение по безопасност на движението

Снимка: МВР

„Правилата опознай" – под това мото премина тренинг-обучението по безопасност на движението по пътищата, коeто се проведе днес в ІV предучилищна група „Лакомото мече" в ДГ „Еделвайс", гр. Етрополе, съобщиха от ОДМВР Софийска област.

Целта на мероприятието, организирано съвместно от общинската администрация и районното управление в Етрополе, е формиране на знания и умения за безопасно поведение на пътя от страна на малките пешеходци.

По време на тренинга на интерактивна дъска бе представена презентация, посредством, която децата си припомниха основни понятия– пешеходна пътека, светофар, улично платно, видове пътни знаци. Общественият възпитател Надежда Димитрова беше подготвила много забавни игри и гатанки, с цел проверка знанията.

Малчуганите обаче показаха завидни знания, умения и съобразителност по темата. За отличното представяне на децата от името на МКБППМН гр. Етрополе, бяха осигурени награди и подаръци за всяко дете, както и топки за групата.

Много забавен и емоционален момент за всички деца бе демонстрацията на патрулен полицейски автомобил от страна на служителите на РУ-Етрополе мл. експ. Пламен Вешев и мл. инсп. Атанас Петров. На децата беше предоставена възможност разгледат отблизо служебния автомобил и неговото оборудване.

За финал на мероприятието всички деца се отправиха към близката улица, където с помощта на полицейските служители и преподавателите си предадоха своите послания, изработени под формата на знака „Стоп", на преминаващите водачи на МПС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Родители се биха и стреляха в училищен двор в с. Костенец...

Родители се биха и стреляха с пистолет в училищен двор в с. Костенец вчера сутринта, съобщиха от ОДМВР София област. Си...

Прочети още keyboard_arrow_right