ГДНП: Материалите от проверката на община Драгоман са в прокуратурата

ГДНП: Материалите от проверката на община Драгоман са в прокуратурата

Снимка: Google.com

Полицията е с мнение за образуване на досъдебно производство по нарушения на обществени поръчки

ГДНП прати материалите от проверката за проведени от община Драгоман обществени поръчки в прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство. Проверката е започнала след получен сигнал за нарушения, извършени от община Драгоман с отпуснати средства за овладяване и преодоляване на последици от бедствия.

Парите са били отпуснати с две постановления на Министерския съвет от края на 2019 г., за което е имало обществени поръчки за аварийно почистване и укрепване на коритото на река Габерска в селата Габер и Несла, съобщават от МВР с имейл до медиите.

При реалното проследяване на цените по сключените договори, касаещи изпълнението на обществените поръчки, е установено, че община Драгоман е платила по двете обществени поръчки общо 858 985 лева, а наетият подизпълнител е извършил работата за сума няколко пъти по-малка.

От събраните документи по проверката се налага изводът, че община Драгоман е сключила договорите за почистване и укрепване на реката на стойност значително надвишаваща пазарната за извършване на такъв тип строително-монтажни работи. В същото време длъжностните лица от местната администрация, които е следвало да упражнят контрол по изпълнението на обществената поръчка, не са изпълнили своите задължения.

Мнението на разследващите е, че са налице данни за образуване на досъдебно производство по чл. 220 от Наказателния кодекс. Предстои материалите да бъдат изпратени в прокуратурата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Приключенски многобой събира смелчаци в Ботевград...

Забавен приключенски многобой ще предложи много емоции и адреналин на жителите и гостите на Ботевград. Събитието се реал...

Прочети още keyboard_arrow_right