Горски инспектори установиха сеч на 604 немаркирани дървета в Ихтиманско

Горски инспектори установиха сеч на 604 немаркирани дървета в Ихтиманско

Снимка: Столица.bg

Инспекторите от Регионална дирекция по горите - София са установили сеч на 604 немаркирани дървета в района на Ихтиман за периода 12 - 16 юли 2022 г. Нарушенията са констатирани при извършване на проверки в държавни и общински горски територии, съобщават от ведомството.

На 12 и 13 юли горските служители от РДГ - София и Югозападно държавно предприятие – гр. Благоевград съвместно са проверили три насаждения в държавни горски територии, стопанисвани от Държавно горско стопанство - Ихтиман с издадени позволителни за сеч. Инспектиращите са констатирали сеч на общо 370 броя немаркирани дървета от зимен дъб и цер, а направените пътища и просеки не са били отразени в технологичните планове.

За периода от 14 до 16 юли горските инспектори от РДГ- София са извършили и проверки в общо 7 насаждения с издадени позволителни за сеч в общински горски територии, собственост на община Ихтиман. В 6 от тях са констатирали сеч на общо 234 броя немаркирани дървета от бял бор, дуглазка ела, зимен дъб и цер, както и направени извозни пътища и просеки неотразени в технологичните планове.

За установените нарушения са съставени констативни протоколи. Работата по случаите продължава.

За миналата седмица горските служители от РДГ- София са извършили общо 732 проверки по спазване на горското и ловното законодателства в териториалния обхват на Дирекцията. Инспектирани са били 35 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, 122 обекта за добив на дървесина, 318 превозни средства, транспортиращи дървесина, 101 риболовци и 156 физически лица. Инспекторите са съставили 9 акта за установени административни нарушения по Закона за горите.

Проверките в горските територии продължават.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Хванаха непълнолетен от Етрополе - крал коли, карал ги а след тов......

Непълнолетен младеж от Етрополе е обвинен за противозаконно отнемане на автомобили, съобщават от Областната дирекция на ...

Прочети още keyboard_arrow_right