Кметът на Костинброд: Скоростен влак ще свързва града с метростанция "Обеля"

Кметът на Костинброд: Скоростен влак ще свързва града с метростанция "Обеля

Снимка: Столица.bg

Планува се S-бан да тръгне до 4 години, община Ксотинброд иска от АПИ да отпаднат винетките за 3 участъка

До 4 години S-бан - скоростен влак ще свързва Костинброд с метростанция "Обеля". Линията на скоростния влак, който ще прави удобна и бърза връзка със софийското метро ще улесни транспортната връзка за граждани. Планира и се нова жп гара, каза кметът на община Костинброд Трайко Младенов пред радио София.

Проблемите, свързани със сметта, затруднения транспорт, уличната инфраструктура и гробищния парк се оказват основни за жителите и местната власт на Костинброд. Хората обсъждат помежду си или в социалните медии, но са малко сигналите до общинското ръководство, не е масово включването им при решаване на проблемите, отбеляза кметът Трайко Младенов.

"Добре е, че по важните въпроси за града общинският съвет е единен, въпреки различните партийни групи в него. На това се дължи и решението, благодарение на което няма дете без място в детска градина", гордее се кметът на Костинброд.

Община Костинброд получи приз за „Успешно управление" (СНИМКИ)

А ражданията и прирастът в града са радващо големи. На всяка сесия общинският съвет разглежда по стотина разрешителни за строеж. По последна регистрация в общината живеят около 17 500 души, а реално те са над 30 000. Това обаче се отразява на данъчните постъпления, както и на държавното субсидиране.

Селата са пълни с живот. Хората се заселват да живеят постоянно, но не си сменят адресната регистрация, подчерта Трайко Младенов. По думите му обмислян е вариант за организиране на собствен транспорт, но след високия скок на цената практически идеята е неосъществима.

Към агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) от общината имат искане за премахване на винетките в 3 недълги пътни участъка.

Надявам се, че до 4 години ще е готов S-банът– линията на скоростния влак, който ще прави удобна и бърза връзка с метростанция "Обеля", планира се нова жп гара, разкрива за бъдещото развитие на града кметът.

В община Костинброд: Над 120 оброчни кръста съхраняват християнските обичаи и родова памет (ВИДЕО)

Колкото до водоснабдяването, той обяснява, че може би ВиК асоциацията, в която членува и Костинброд, вече не е алтернатива -Ние сме по-силни сами, убеден е Младенов.

Невинаги се ползват от гражданите, но в Костинброд има контейнери за разделно събиране на отпадъците, посочи кметът и интервю пред Радио София. "Някои от съдовете за отпадъци са изгорели от сгурия, а сега ще бъдат подменени с по-модерни. Развива се и системата за подземни контейнери, допълни Младенов. Когато заработи компостиращата инсталация, в общината ще бъдат поставени и кафяви съдове", коментира Младенов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 141 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 935 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 19 Гласове)
Общо гласували: 1095 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Задържаха мъж, бил майка си в Ботевград...

Жена е потърсила помощ от полицията в Ботевград около 18:00 ч. снощи. Тя е заявила, че е бита от собствения си син, съоб...

Прочети още keyboard_arrow_right