Софийското село Петърч ще има пряка връзка с АМ „Европа“

-

Снимка: МРРБ

Изграждането на пътни връзки, които да свързват костинбродското село Петърч с АМ „Европа“, договориха на среща министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и кметът на община Костинброд Трайко Младенов, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Връзките попадат в обхвата на лот 3 на магистралата, между пътен възел „Храбърско“ и СОП, чието строителство предстои, и ще се ситуират при км 33. Освен, че ще подобри достъпа до населеното място, връзката ще даде тласък за икономическото развитие на региона и подкрепа към местните бизнес предприемачи. За целта ще се подготви проект на изменение на Подробния устройствен план на магистралата, който предстои да бъде одобрен. Предстои да се подпише и тристранно споразумение между общината, МРРБ и АПИ, за разпределяне ангажиментите на всяка от страните.

По време на срещата министър Шишков информира, че до една седмица ще е готов новият списък с проекти на общините, които да се финансират със средства от бюджета на МРРБ. Той е изготвен с НСОРБ, а водещи критерии за отпускане на средствата, ще бъдат наличието на валидно разрешение за строеж на обектите и пълна проектна документация.

В срещата участие взеха още зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Иво Атанасов, Николина Чапанова - член на УС на АПИ, началникът на политическия кабинет на министър Шишков - Юлия Ивкова, председателят на Общинския съвет на Костинброд д-р Атанас Тенев, зам.-кметът Теодора Гогова, гл. архитект Веселин Клянев и кметът на село Петърч Борислав Борисов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Мъж гони с нож непълнолетно момиче в Костинброд...

42-годишен мъж подгонил с нож непълнолетна девойка, съобщават от ОДМВР-София. Инцидентът се случил във вчерашния ден в б...

Прочети още keyboard_arrow_right