Строителите на автомагистрала „Европа“ ще бъдат глобени от РДНСК - Софийска област

photo_library
 • -

  Снимка: Пресцентър МРРБ

 • -

  Снимка: Пресцентър МРРБ

 • -

  Снимка: Пресцентър МРРБ

 • -

  Снимка: Пресцентър МРРБ

Фирмите, които извършват ремонт на трасето между граничния пункт „Калотина“ и Драгоман от автомагистрала „Европа“, ще бъдат глобени заради лошата организация на движение в участъка. Това съобщават от пресцентъра на МРРБ.

Регионалната дирекция за национален строителен контрол е изпратила покани за съставяне на актове по реда на Закона за административните нарушения и наказания. Санкцията, която може да бъде наложена на изпълнителите на проекта по закон, е между 1000 лв. и 5000 лв.

Проверката на участъка е разпоредена от вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, след като той е получил десетки сигнали от граждани за безобразния начин, по който е организирано движението в района.

Експертите от РДНСК Софийска област са извършили проверка на 11 януари т.г., при която са установили редица сериозни пропуски по цялото трасе. Липсват ограничителни табели, светлинната сигнализация е недостатъчна, като светлинна сигнализация има единствено в началото и края на трасето, съобщават от МРРБ. Светлинна сигнализация и указателни знаци липсват и при прехвърляне на движението „от ляво в дясно“ или от дясно в ляво“, а поставените ограничителни табели са недостатъчни. Констатирано е още, че липсват знаци за вход или изход към съществуващите пътища по трасето. Проверяващите са установили и, че на места пътните знаци са поставени на земята, облегнати на стойка, ограничителните табели и знаци са замърсени, а временната маркировка е в лошо състояние.

Агенция „Пътна инфраструктура“ също е започнала своя проверка на проекта за временната организация и планира да санкционира фирмите за нарушаването му. Резултатите от проверката на агенцията трябва да са готови до края на тази седмица.

Министър Гроздан Караджов се извинява на всички български и чуждестранни граждани, които са били принудени да пътуват по опасното трасе, казват от МРРБ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Задържаха петима, крали дървесина от с. Доспей...

Петима мъже са задържани за кражба на дървесина в с. Доспей, съобщават от Областната дирекция на МВР-София. Сигналът е ...

Прочети още keyboard_arrow_right