Своге може да остане без водопровод - тръбата падна в реката

-

Снимка: кадър Нова телевизия

Магистралният водопровод, който захранва Своге и околните населени места, се е прекършил и откъснал от моста, към който е захванат, съобщи Нова телевизия.

Нарушено е нормалното водоподаване в града и към няколко социални и детски заведения, които разчитат на водоноски. Не може да се гарантира и качеството на питейната вода, която в момента достига до гражданите с намален дебит. Високите квартали на града изпитват най-голямо затруднение, отбеляза зам.-кметът на община Своге инж. Валентин Михайлов. По думите му, ако тръбата напълно се повреди, 12 хиляди души ще останат без вода. От общината търсят помощ от държавата, за да се реши въросът съвместно с ВиК - София-област.

Оказва се, че няма кой да плати за подмяната на водопровода, който е на 50 години и видимо е амортизиран. Направен му е авариен ремонт, но на мястото на заварката отново се е образувала пробойна.

Аварията е изключително тежка, обясни инж. Иван Иванов, директор на ВиК София-област. Той съобщи, че съвместно с общината предприемат мерки да бъдат алармирани всички отговорни институции и да се намерят средства за подмяната на съоръжението.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Увеличава се дебитът на водоизточника, захранващ Своге...

Отчетено е известно увеличение на дебита на водоизточника, който захранва град Своге и прилежащите села. Към 07:35 ч. дн...

Прочети още keyboard_arrow_right