Унищожават 85 кг месни и млечни храни от пазарите в Софийско

-

Снимка: pixabay

Областната дирекция по безопасност на храните София област възбрани и насочи за унищожаване около 85 килограма месни и млечни храни след проверка на пазарите на територията на областта. Причините са неизяснен произход, липса на етикети и неправилно съхранение.

От проверените в рамките на четири дни общо 16 общински пазара, нарушения са установени в четири от тях. При останалите проверки няма установени нередности.

Количествата са установени на три общински пазара в областта – в градовете Костинброд, Драгоман и Костенец, съобщават от ОДБХ.

На пазара в Костинброд е констатирано предлагането на храни от животински произход – суджук, луканка и други, без етикети и търговски документи. Цялото количество – около 25 кг е насочено за унищожаване, на търговеца е съставен акт.

От бизнес оператор на пазара в Костенец са иззети и насочени за унищожаване над 20 кг сирене, сланина и печено пиле без етикети, здравна маркировка и документи за произход, съхранени неправилно – без осигуряване на хладилни условия. На продавачът е съставен акт, съгласно Закона за храните.

На пазара в Драгоман също е установена продажба на млечни и месни храни без етикети и търговски документи. Насочени за унищожаване са 40 кг храни, а на търговецът е съставен акт.

Нарушение при предлагането на кашкавал от регистриран производител е установила проверка на пазара в град Годеч. Съставен е акт на търговеца. Нарушението е административно, поради което няма храни, насочени за унищожаване.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Почистват улиците и пешеходните зони в Своге...

Редица улици и пешеходни зони в община Своге ще бъдат основно почистени, съобщават от местната администрация. Дейностите...

Прочети още keyboard_arrow_right