Започва ремонтът на ЖП гарата в Ихтиман

Започва ремонтът на ЖП гарата в Ихтиман

Снимка: Столица.bg

Започват ремонтните дейности на ЖП гарата в Ихтиман, съобщава местната администрация. Реконструкцията на сградата е част от проект на Националната компания железопътна инфраструктура (НКЖИ) за цялостно обновяване на железопътната линия София-Пловдив.

„В момента гарата е заградена и се подготвя за строителство. Ремонтът трябва да приключи на 7 септември 2024 г., но най-вероятно ще продължи още две години след това“, съобщи зам.-кметът на Ихтиман инж. Тони Кацаров пред БТА.

Причината е, че изпълнението на обществената поръчка на НКЖИ е трябвало да започне на 20 юли 2020 г., но дейностите са се забавили с две години заради нуждата от отчуждаване на имоти.

Напълно реновирани ще бъдат гарата, чакалнята и помещенията за служителите, както и прилежащите пространства. Освен това ще бъдат обновени пероните. Предстои да бъде изграден и нов гаров площад. Реконструкцията включва и премахване на бившия ресторант до гарата, който от години е в лошо състояние.

Ремонтът няма да попречи на потока от пътници.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Среща, посветена на енергийната ефективност, ще се проведе в Елин......

Информационна среща, посветена на енергийната ефективност за бизнеса и гражданите, ще се проведе в Елин Пелин. Събитието...

Прочети още keyboard_arrow_right