1216 граждани в София получават "Топъл обяд" по общинската програма

-

Снимка: Facebook

Общо 1216 граждани на София ползват социалната услуга "Топъл обяд", съобщиха от Столичната община пред БТА.

Програмата функционира в 14 столични района: "Банкя", "Възраждане", "Връбница", "Изгрев", "Илинден", "Красна поляна", "Люлин", "Овча купел", "Подуяне", "Средец", "Сердика", "Слатина", "Красно село" и "Оборище".

Процедурата "Осигуряване на топъл обяд" е първата, която стартира след одобрението на Програмата за храни и основно материално подпомагане, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс, като не се допусна прекъсване на услугата. Реалното изпълнение на проектите започна от 1 октомври 2022 г. и към момента е със срок на изпълнение до 30 септември 2025 г.

Чрез подпомагането с топъл обяд се цели да се осигури здравословна, разнообразна и питателна топла храна за обяд на хора, които не са в състояние сами или с помощта на свои близки да си осигуряват такава. Топъл обяд за най-нуждаещите се предоставя целогодишно в отговор на установени трайни и/или неотложни нужди.

Услугата е насочена към лица и семейства без доходи или с ниски доходи; възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи; хора с невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа. Скитащи и бездомни са друга група граждани, която може да се възползва от тази възможност. Достъп до услугата могат да имат още граждани на трети страни и др.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Прокурори от Софийския апелативен район за проекта на ЗСД: В Прок......

Прокурори от Софийския апелативен район изпратиха до медиите своето становище за проект на новия Закон за съдебната влас...

Прочети още keyboard_arrow_right