Агенцията за закрила на детето се самосезира по случая с агресия между деца в София

-

Снимка: Столица.bg

Държавната агенция за закрила на детето се е самосезирала веднага по повод телевизионен репортаж за оказано физическо насилие над дете от друго дете в град София, съобщава БГНЕС.

Шестокласнички се биха в столичен МОЛ

Агенцията незабавно е уведомила директора на Дирекция „Социално подпомагане“– Лозенец и началника на 04 РУ – СДВР за предприемане на действия по компетентност. За случая е изискана и информация и от ръководството на търговския център.

Служителите от Дирекция „Социално подпомагане“ имат правомощията да работят на терен, както с детето, жертва на насилие, така и с детето, което го е извършило. При необходимост ще бъдат насочени към ползване на социални услуги, както за подкрепа, така и за преодоляване на агресивното поведение.

Индивидуално ще се прецени свикване на Координационен механизъм за насилие с експерти от всички компетентни институции – МВР, Прокуратурата, Дирекция „Социално подпомагане“ и представител на общинската администрация, за да се намери най-точния подход за работа с всички замесени в случая.

„Отново сме свидетели на акт на агресия между деца, заснет и тиражиран в онлайн пространството. Сигурна съм, че всички замесени деца имат своето обяснение за случилото се и ролята на възрастните като превенция, а и като последствие е отново на дневен ред. Наша задача в този момент е децата да разберат, че нещо, което им се струва безобидно и забавно, може да е твърде опасно и с тежки последствия за друго дете. Децата са изключително умни, но и също толкова чувствителни и изискващи внимание колкото и да сме заети в ежедневието. Затова е важно да намираме време и за разговори с тях по теми за комуникация и емоционална интелигентност с другите. Дължим им ги, за да удовлетворяваме потребностите им и да не стигаме до подобни ситуации “, коментира д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Българската академия на науките ще отбележи в София 153 години от......

С тържествено събрание Българската академия на науките ще отбележи 153 години от създаването си, съобщават от пресцентър...

Прочети още keyboard_arrow_right