Изложба, посветена на Световния ден на околната среда, откриха пред НДК

-

Снимка: РИОСВ-София

Изложба, посветена на Световния ден на околната среда, който отбелязваме днес, 5 юни, беше открита в Галерия на открито – НДК, кино „Кабана“ в София, съобщават организаторите.

Изложбата е организирана от Регионалната инспекция по околната среда и водите – София, в партньорство със Столична община, галерия „Сабаи“ и Хешим Морси – орнитолог и автор на част от фотографиите. Изложбата е озаглавена „Опазване на дивата природа“.

Изложбата показва фотографии на животински видове, представители на дивата фауна, застрашени от неразградимите отпадъци, които се натрупват както на сушата, така и в морето и обричат на изчезване все повече видове.

Идеята на фотографите е да събудят емпатия и усещане за връзката ни със Земята и дивия свят, да предизвикат у хората желание за опазване на околната среда, за да не гледаме един ден тези видове само на снимки.

В експозицията са включени 24 фотографии на седем египетски фотографи, наблюдатели на птици и диви животни. Изложбата откри Н. Пр. Посланикът на Арабска република Египет – Халид Емара, който подчерта огромната отговорност, която носим за опазването на дивата природа и околната среда. Със свои фотографии участват Мостафа Елбролоси, Абдулрахман Хасанейн, Мохамед Хазем, Ахмед Елшиштауи, Ахмед Уахид и Шаза Мозери.

На откриването присъстваха представители на Министерството на околната среда и водите, Изпълнителната агенция по околната среда, Българска академия на науките, Столична община, Лесотехническия университет, представители на НПО организации, преподаватели, студенти и ученици.

На събитието беше награден и победителят в ученическия фотоконкурс на РИОСВ – София, Камен Хаджийски – ученик в 104 ОУ ,,Захари Стоянов” гр. София.

Изложбата може да бъде видяна в периода от 5 до 19 юни.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Такси се опита да слезе по стълбите в столичния Младост...

Таксиметров шофьор се опита да направи неуспешна каскада пред сграда в столичния Тех Парк в кв. Младост, показаха гражда...

Прочети още keyboard_arrow_right